България е своеобразен хъб за онлайн хазарта

„Индустрията се трансформира и заради ускореното развитие на технологиите”, заяви Ангел Ирибозов, председател на УС на Асоциацията на игралната индустрия в България
(снимка: Международното изложение BEGE 2022)

На 240 млн. лева възлизат приходите, генерирани от игралния сектор в държавния бюджет до 30 септември 2022 г., съобщи Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на игралната индустрия в България, на церемонията по откриване на международното изложение BEGE 2022, което се провежда днес и утре в Интер Експо Център.

„През 2021 г. постъпленията от игралната индустрия са в размер на 241 млн. лв., което е с 25% повече от 2020 г. (192 млн. лв.)”, заяви още Ангел Ирибозов. Наблюдава се трайна тенденция на значителен ръст в онлайн сегмента с възход през първите 4 месеца на 2021 г. Индустрията се трансформира и заради ускореното развитие на технологиите”, допълни той.Асоциацията на игралната индустрия в България е инициатор на изложението. В събитието участват над 85 фирми от три континента, като показват иновации и технологични решения на площ от 7800 кв. м. BEGE 2022 се провежда под патронажа на регулаторния орган за игралната индустрия Националната агенция за приходите.

„Хазартната индустрия е най-динамично развиващият се сектор в България. С компаниите от сферата работим изключително коректно”, заяви изпълнителният директор на НАП – Борис Михайлов. „Важно е да се отбележи, че имаме единомислие относно важността на отговорния хазарт”, подчерта той.

„Ние наблюдаваме регулациите в цял свят. Когато онлайн хазартът се появи, това беше територия като Дивия Запад. Но технологиите започнаха да движат индустрията. Днес, погледната отвън, България се явява център, своеобразен хъб за онлайн хазарта. И можете да се гордеете с това”, каза д-р Йорг Хофман, старши сътрудник в Melchers Law Firm.

BEGE предлага солидни възможности за създаване на нови стратегически партньорства и реални перспективи за стъпване на нови пазари на компаниите от развлекателната и игралната индустрия. Ключова част от изложението е Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS), която също се провежда на 23-ти и 24-ти ноември в Интер Експо Център.Сред темите през първия ден на форума са бъдещето на игрите: метавърс, крипто, блокчейн и др.; маркетинг в хазарта; тенденции при компаниите от игралната индустрия, регистрирани на фондовата борса; новите пазари, регулациите и отговорната игра в перспектива. Акценти по време на втория ден от конференцията са регламентите и борбата с изпирането на пари, както и отговорната игра.

Коментар