Над 30 чужди компании от игралната индустрия имат студиа у нас

Компании от цял свят избират да инвестират в страната и да пренесат офисите си тук, заяви Ангел Ирибозов, председател на УС на АИИБ (снимка: studioproto.com / предоставена от Interimage)

Повече от 6000 изложители от 65 страни участваха в голямото изложение на игралната индустрия BEGE 2023, което се проведе през седмицата в Интер Експо Център, София.

България се оформя като технологичен хъб на игралната индустрия, обяви Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет Асоциацията на игралната индустрия в България (АИИБ) по време на откриването на BEGE 2023 – най-голямата годишна среща на професионалисти от индустрията в Европа.

“Компании от цял свят избират да инвестират в страната и да пренесат офисите си тук. Вече има над 30 чуждестранни компании, които ситуират студиата си за стрийминг, техническия съпорт и обслужване на клиенти в София и Пловдив. Тези бранодве създават нови работни места на висококвалифицирани кадри”, добави той.

Националната агенция на приходите, като регулатор, успя да изгради “взаимно доверие и добри партньорски взаимоотношения с бизнеса”, коментира Александър Попов, директор на дирекция „Надзор върху хазарта и хазартните дейности”. “Изложението демонстрира и налага стандарти в сектора като с всяка година имиджът му повдига профила на игралната индустрия“, допълни той.

Тази година BEGE 2023 събра в София изложители от 65 страни от три континента – производители и доставчици, наземни и онлайн оператори, афилиейти, доставчици на платежни услуги и др., които показаха тенденции и иновативни решения в бранша. Сред акцентите бяха ролята на изкуствения интелект за подобряване на потребителското изживяване, геймификацията, дигиталният маркетинг, настоящето и бъдещето на регулациите и отговорната игра в игралния бранш.

Коментар