Първи кандидатури за „Наградите на БАИТ” 2022 г.

Наградите на БАИТ ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2023 г.
(снимка: БАИТ)

Броени часове след старта на 12-ото издание на „Наградите на БАИТ“ за 2022 г. постъпиха и първите три кандидатури. Те са в категориите Журналистически принос, Младежка награда и Успешен български ИКТ продукт/услуга.

Кандидатури за конкурса се приемат до 24.00 ч. на 11 януари 2023 г. Регистрацията е безплатна, уточниха от Асоциацията.

В конкурса могат да участват:

  1. Образователна награда – компании, които активно сътрудничат с училища в НП „Бизнесът преподава”; висши училища, разработили иновативни интегрирани програми;
  2. Младежка награда – ученици и студенти;
  3. Журналистически принос – журналист;
  4. Публична администрация – публични администрации (държавни или общински);
  5. Start up компании;
  6. Успешен български ИКТ продукт/услуга – компании-разработчици, регистрирани в България;
  7. Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика – компании/юридически лица от всички сектори на икономиката, регистрирани в България, успешно внедрили ИКТ решение, което е ново за българския пазар.

На уебсайта на наградите са публикувани подробните условия за участие.

Това издание на конкурса въвежда нови условия за участие в категория Образователна награда. БАИТ търси да отличи доброто сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на НП „Бизнесът преподава”, както и иновативни интегрирани програми във висшето образование с помощта на бизнеса.

Конкурсът тази година разполага и с обновен формуляр за кандидатстване, който се попълва по-бързо и по-лесно. Отделните полета подпомагат участниците в синтезирано и ясно структуриране на подадената информация за съответния проект.

Традиционно, Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.Отличените в конкурса ще получат пакет за Agile Project Management MultiTraining програма, който включва 8 семинара с фокус върху конкретна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks Live Training Platform. За победителите са предвидени и 4 продукта „Сиела Норма” и 4 ваучера, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела”.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2023 г. Датата и мястото ще бъдат обявени допълнително. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

Коментар