Отхвърляне и управление на телефонно обаждане: прости стъпки

Android ни дава възможност да управляваме входящите телефонни обаждания, за да не прекъсваме важните моменти (снимка: CC0 Public Domain)

Всички имаме моменти, в които не ни е комфортно да разговаряме по телефона – например почиваме си след нощна смяна, слушаме важна презентация по време на семинар, обядваме с потенциален бизнес-партньор.

Телефоните под Android имат възможности за управление на обажданията, които да ни помогнат в подобни ситуации.

Блокиране на обаждания

Ако не желаем да разговаряме с дадено лице, възможността за блокиране на обажданията може да бъде полезна.



  • Отидете в приложението за разговори.
  • Използвайте менюто с трите точки горе вдясно, за да влезете в „Настройки“.
  • Там ще намерите подменю „Блокрани номера“. Влезте.
  • Можете да добавите телефонния номер да нежелания събеседник ръчно.

Функцията за блокиране на номера в Android позволява да ограничим нежеланите обаждания (снимка: TechNews.bg)

Отказване със съобщение

Един любезен начин да отхвърлим обажданията е да се извиним и, ако преценим за нужно, да обещаем свързване на по-късен етап. Зa тази цел в Android телефоните има опция за отказване на входящо обаждане с СМС. Съобщението обикновено казва нещо от рода на „зает съм точно сега, ще се чуем по-късно“. Можем да настроим тези съобщения, за да ни е удобно при повикване.

  • Отидете в приложението за разговори.
  • Използвайте менюто с трите точки горе вдясно, за да влезете в „Настройки“.
  • Потърсете подменюто „Бързи отговори“.

Функцията “Бързи отговори” в Android ни позволява да отхвърлим обажданията любезно: с текстово съобщение (снимка: TechNews.bg)

Тук можете да активирате или деактивирате възможността за отхвърляне на обаждане чрез изпращането на СМС. По-важното е, че можете да редактирате своите кратки съобщения.

Текстовите съобщения за отхвърлени обаждания обикновено приканват към по-нататъшно обаждане или друг вид комуникация (снимка: TechNews.bg)

Когато телефонът зазвъни и не можете или не искате да говорите, ще забележите, че близо до бутонa за отговор има опция „отговори със съобщение“.

Текстовете за отхвърляне на обаждане в Android позволяват да не прекъсваме важните моменти в живота си, без да сме груби към позвъняващия (снимка: TechNews.bg)

Можете да я докоснете/плъзнете и да изберете съобщението, което е най-подходящо за целта.

Удобството на смартфона: можеш да откажеш обаждане и да продължиш комуникацията по-късно или по друг канал (снимка: TechNews.bg)

Автоматично отхвърляне със съобщение

Добра опция е и автоматичното отхвърляне на обажданията с изпращане на съобщение. Разликата е, че в този случай не се налага потребителят да погледне телефона си, да плъзне менюто за избор на отхвърлящи съобщения и да подбере подходящия СМС – това се случва автоматично. Подходящо е за случаите, когато човек спи, зает е с нещо истински важно. Има и възможност за блокиране на съобщения.



  • За целта първо трябва да изтеглите приложение SMS Auto Reply/Autoresponder от Google Play Store.
  • Когато вече имате такова приложение, изберете „Добавяне/Редактиране“.
  • Напишете своето съобщение.
  • Можете да добавите имена на хора от списъка с контакти, които искате да включите или изключите.
  • Задайте времето, в което ще съобщението ще се изпраща автоматично. Можете също да го настроите да работи, когато телефонът ви се свърже с високоговорител на автомобил чрез Bluetooth.

Запазете настройките си и отидете до раздела „Отговори“ и включете автоматичния отговор. Приложението ще поиска няколко разрешения, за да има достъп до текстовете и да може да работи във фонов режим.

Коментари по темата: „Отхвърляне и управление на телефонно обаждане: прости стъпки”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Без да искам отхвърлих последно обаждане .Как да открия телефонния номер

Коментар