Най-дългият подводен кабел ще осигури интернет на 3 млрд. души

Подводният кабел 2Africa  ще свърже 33 страни в Африка, Близкия изток и Европа
(снимка: 2Africa)

Индийската телекомуникационна компания Bharti Airtel и Meta (собственикът на Facebook) обявиха споразумение за сътрудничество, чиято цел е да подсили дигиталната екосистема на азиатската страна. В рамките на партньорството Airtel, Meta и Saudi Telecom Company (STC) ще положат следващия сегмент от подводния кабел 2Africa Pearls до станция на Airtel в Мумбай.

2Africa е най-дългата подводна кабелна система в света. Добавянето на сегмента Pearls ще осигури бърз интернет достъп на близо 3 милиарда души, съобщи India.com в публикация за проекта.

След като бъде пуснат пред през 2023-2024 г., кабелът ще свърже 33 държави в Африка, Близкия изток и Европа чрез 46 наземни станции. В проекта участват Telecom Egypt, China Mobile International, MTN GlobalConnect, Orange, STC, Vodafone и West Indian Ocean Cable Company (WIOCC).

Airtel и Meta планират да инвестират съвместно в мрежова инфраструктура и цифрови решения в Индия, за да популяризират решенията CPaaS (комуникационна платформа като услуга) в страната.



Наземната станция Bharti Airtel в Мумбай също е отправна точка за кабелните системи SEA-ME-WE 4 и Europe India Gateway (EIG). В района има още две станции, едната собственост на Reliance Globalcom, а другата на Tata Communications.

Коментари по темата: „Най-дългият подводен кабел ще осигури интернет на 3 млрд. души”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Земята НЕ е плоска
    инък
    Котките щяха да избутат с лапи от плоскоста всичко в космоса за спарвка ytbe

  2. плосконафт

    къдя са спътниците бря? Къдя? Май плоската земя е реалност!

Коментар