KTC H27T22 – достъпен 27-ичов монитор за игри на 165Hz

Геймърският монитор KTC H27T22 впечатлява с отлични характеристики на достъпна цена

Ако има пазарен сегмент, който да се радва на постоянно висок интерес от огромна аудитория, това несъмнено е хардуерът за игри. И млади, и стари се увличат по гейминга и са готови да похарчат цяло състояние, за да имат най-доброто „желязо” за игри. Е, на пазара има и достъпни решения с отлични характеристики. С един такъв продукт ще ви запознаем сега.

Марката KTC навлезе директно на пазара за монитори през януари 2021 г., стъпвайки на дългогодишния си опит като ОЕМ производител на дисплеи от среден и висок клас. Компанията бързо се наложи с достъпните като цена монитори за игри с много добри технически спецификации.

Моделът KTC H27T22, който разглеждаме тук, е наистина впечатляващ – с диагонал 27 инча, честота на опресняване 165Hz, време за реакция от 1 ms и IPS технология на панела с резолюция WQHD 2560×1440 пиксела. Цената е изключително атрактивна – мониторът се предлага в момента за €249,99 с купон за отстъпка 72PLMS0K в глобалния онлайн магазин Geekbuying.

Широките възможности за настройка на KTC H27T22 дават желаната гъвкавост на геймърите

Дизайн и ергономия

Въпреки че напоследък извитите дисплеи стават все по-популярни за игри, KTC H27T22 е класически плосък монитор със съотношение на страните 16:9, което го прави подходящ и за нормалните дейности в домашния офис. Изработката на пластмасовия корпус изглежда безупречна, а светещата RGB светлина на гърба създава цветови ефекти в синьо, розово или зелено и желаната от геймърите атмосфера. Черният цвят е доминиращият, а розовият отвор на стойката е впечатляващ акцент.

Мониторът се привежда в готовност бързо и лесно, с няколко елементарни действия, като същевременно предлага широки възможности за настройка. Така например, височината може да се регулира в диапазон от 9 см, дисплеят може да се върти до 30 градуса и да се накланя от 5 до 20 градуса. Можете дори да завъртите екрана в изправено състояние – за работа в портретен режим. Предвидена е и възможност за закрепване на монитора към стената по стандарта VESA.

Топ характеристика на KTC H27T22 е честотата на опресняване от 165Hz

Характеристики

Качеството на картината е много добро. IPS панелът има съотношение на контраста 1000:1 и широк зрителен ъгъл от 178 градуса. Цветовете са ярко изразени, с покритие от 83 процента на Adobe RGB и 95 процента на DCI P3. Разделителната способност е 2560×1440 пиксела (WQHD), което е повече от достатъчно за игри. Повърхността на дисплея има покритие срещу отблясъци, което намалява отраженията от лампи или слънчева светлина.

Честотата на опресняване достига максимум 165Hz при свързване през DisplayPort за изключителна гладкост на изображенията по време на игри, докато с HDMI 2.0 са възможни до 144Hz, което също е много висок показател. С време за реакция от 1 ms, KTC H27T22 е доста бърз за гейминг. Мониторът поддържа също технологиите AMD Freesync Premium и Nvidia G-Sync, както и HDR10. Достатъчно ярък е – с показател 350 cd/m², което е супер за бюджетната му цена.

Опции на KTC H27T22 като мерник, таймер и брояч осигуряват предимство на геймърите

Интерфейси и управление

KTC H27T22 може да се свърже към компютър и други източници на видеосигнал по два начина – чрез интерфейси DisplayPort 1.2 и HDMI 2.0, разположени на гърба на монитора. Предвиден е също слот за захранване и аудио изход. Наличният USB порт е само за надграждане на фърмуера и няма друга функция. Мониторът не разполага с вътрешни високоговорители.

Можете да управлявате KTC H27T22 само с бутона за захранване, разположен на гърба. С леко натискане надолу ще се придвижите в менюто за настройки, а с движение надясно ще изберете индивидуална опция. Налични са няколко предварително зададени режима: стандартен, кинематографичен, фото, RTS, FPS1 и FPS2.

KTC H27T22 е съвместим с ключови графични технологии на AMD и Nvidia

Разбира се, възможно е да дефинирате собствени настройки, а също да регулирате цветовата температура или да активирате филтър за синя светлина. Интересни функции за геймърите са мерникът, таймерът и FPS броячът.

В заключение, KTC H27T22 предлага отлично качество на изображението с бързо време за реакция и висока честота на опресняване до 165Hz. Възможностите за регулиране на височината и завъртане на екрана са много практични, единствено липсва USB хъб.

В списъка на поддържаните технологии за високо качество на картината е и HDR10

Наличност и цена

Този атрактивен геймърски монитор е достъпен за поръчки тук: KTC H27T22 на цена от €249,99 с купон за отстъпка 72PLMS0K в глобалния онлайн магазин Geekbuying и безплатна доставка от европейски склад (Унгария). Несъмнено подобна цена за 27-инчов IPS монитор за игри е изключително привлекателна.

Коментар