Илон Мъск се закани да изтрие 1,5 милиарда акаунта в Twitter

Неактивните потребители на Twitter ще загубят акаунтите си в социалната мрежа
(снимка: CC0 Public Domain)

Илон Мъск, новият собственик и шеф на Twitter, обяви, че в близко бъдеще ще извърши мащабна чистка в платформата с премахване на 1,5 милиарда акаунта. Мярката ще засегне потребители, които не са влизали или не са публикували съобщения от няколко години.

„Twitter скоро ще започне да освобождава пространството от имената на 1,5 милиарда акаунта. Това, очевидно, ще бъдат акаунти без туитове и влизания в продължение на няколко години“, написа бизнесменът на страницата си в социалната мрежа.

Илон Мъск стана собственик и мениджър на Twitter в края на октомври и първото нещо, което направи, беше да уволни предишното ръководство, което публично се обяви против приватизацията на компанията.

Шефовете на мрежата бяха объркани от изявленията на Мъск значително да смекчи политиката за модериране на съдържанието. Проблемът се изостри от напускането на рекламодатели, които социалната мрежа сега се опитва да си върне, като им предлага отстъпки.



Твърдият стил на управление на новия главен изпълнителен директор предизвика масово напускане на служители на Twitter, но Мъск не се съмнява, че пътят, който е избрал, е правилният: до 2028 г. той планира да увеличи аудиторията на платформата до милиард потребители, а приходите – повече от пет пъти до 26,4 милиарда долара.

Коментари по темата: „Илон Мъск се закани да изтрие 1,5 милиарда акаунта в Twitter”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Най-ценните потребители на Twitter са ПРИЗРАЦИ

    Ройтерс
    вътрешно проучване точно преди Илон Мъск да купи

    казва, че

    тежките туитъри{китове] – който влиза в Twitter 6/7 дни в седмицата &

    туитва около 3 до 4 пъти седмично – са в „абсолютен спад“ от началото на пандемията.

    въпреки че тези китове – “по-малко от 10 %” от месечните общи потребители, те генерират 90 % от всички туитове и половината от глобалните приходи

    документът – „Къде отидоха twitterS?“

    Мъск :

    повечето от най-следваните акаунти в Twitter – “туитват рядко(малко съдържание)

  2. Anonymous

    Това е да ги уплаши и те да се върнат в профилите си.

Коментар