Apple и Sony работили над 10 години върху камерите за iPhone

Тим Кук посети центъра на Sony за разработка на камери в Кумамото, Япония
(снимка: Tim Cook / Twitter)

Шефът на Apple Тим Кук разкри, че управляваната от него компания работи повече от 10 години със Sony по създаване на камери за смартфоните iPhone. При посещениeто си в центъра за разработка на камери на Sony в Кумамото, Япония, мениджърът заяви в Twitter, че двете компании създават най-добрите в света сензори за iPhone и благодари на всички ангажирани в проекта.

Apple обикновено не разкрива имената на своите партньори-производители на хардуер за iPhone, но фактът, че флагманският смартфон използва сензори за изображения на Sony, е отдавна известен.

Специалистите от iFixit, които изследват под лупа iPhone и други електронни устройства, потвърдиха, че сензорите за изображения на Sony се използват в смартфоните на Apple от дълго време.

Изявлението на Тим Кук ясно показва, че партньорството на Apple със Sony продължава. Според слуховете, очакваните модели iPhone 15 ще използват най-новите сензори за изображения на Sony за улавяне на повече светлина и подобряване на качеството на снимките.



Публикация на Nikkei твърди, че камерата на iPhone 15 ще може точно да улови лицето на човек дори при силна задна светлина. Говори се също, че Apple работи върху перископен телефото обектив, който ще даде на iPhone 15 Pro 10x оптично увеличение.

Коментари по темата: „Apple и Sony работили над 10 години върху камерите за iPhone”

добавете коментар...

  1. :o)

    за никого не е тайна, че епъл не е измислил нищо, просто краде водещи технологии и ги представя на широката публика… 🙂

Коментар