Остава месец за регистрация за „Наградите на БАИТ” 2022

Конкурсът Наградите на БАИТ очаква кандидатури до 11 януари 2023 г.
(снимка: БАИТ)

Остават още 4 седмици до крайния срок за регистрация за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г., който браншовата организация на ИТ бизнеса организира в края на всяка година.

До момента има подадени кандидатури в четири от категориите на конкурса. Най-много участници – трима, се надпреварват за „Startup компания”. С по две кандидатури са категориите „Журналистически принос” и „Успешен български ИКТ продукт/услуга”. Известен е и първият претендент за „Младежка награда”.



Конкурсът все още очаква кандидатури за „Образователна награда”, „Публична администрация” и „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”, уточниха организаторите.

Тази година „Наградите на БАИТ” въведе нови условия за участие в категория Образователна награда. БАИТ търси да отличи доброто сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на НП „Бизнесът преподава”, както и иновативни интегрирани програми във висшето образование с помощта на бизнеса.

Поредното издание на конкурса разполага и с обновен формуляр за кандидатстване, който се попълва по-бързо и лесно. Отделните полета подпомагат участниците в синтезирано и ясно структуриране на подадената информация за съответния проект.

Кандидатури за участие в конкурса се приемат до 24.00 ч. на 11 януари 2023 г. Регистрацията е безплатна.

В конкурса могат да участват:

  1. Образователна награда – компании, които активно сътрудничат с училища в НП „Бизнесът преподава$; висши училища, разработили иновативни интегрирани програми;
  2. Младежка награда – ученици и студенти;
  3. Журналистически принос – журналисти;
  4. Публична администрация – публични администрации (държавни или общински);
  5. Startupкомпании;
  6. Успешен български ИКТ продукт/услуга – компании-разработчици, регистрирани в България;
  7. Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика – компании/юридически лица от всички сектори на икономиката, регистрирани в България, успешно внедрили ИКТ решение, което е ново за българския пазар.

Подробните условия за участие в конкурса са публикувани тук. Традиционно, „Наградата за специален принос” се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Отличените в конкурса ще получат пакет за Agile Project Management MultiTraining програма, който включва 8 семинара с фокус върху конкретна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks Live Training Platform. За победителите са предвидени и 4 продукта „Сиела Норма” и 4 ваучера, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела”.



Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2023 г. Датата и мястото ще бъдат обявени допълнително. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

Коментар