СофтУни ще обучи 20 000 програмисти в Монголия

За 9 години СофтУни е мотивирал 200 000 българи да учат програмиране, казва Светлин Наков
(снимка: Svetlin Nakov / Facebook)

Мащабен проект за обучение на софтуерни инженери в Монголия обяви СофтУни. В близките няколко години българската образователна институция ще обучи 20 000 програмисти в Монголия.

Инициативата се реализира съвместно с монголски партньори, съобщи Светлин Наков, съосновател и лидер на СофтУни, на страницата си във Facebook.

Монголските младежи получават възможност да учат по международни програми, подкрепени на 100 процента със стипендии, става ясно от анонса на програмата. Зад проекта стоят СофтУни, MLC Business School и Novelsoft.

Вече е отворена регистрацията за езиков курс по програмиране на JAVA ниво 1. Програмата включва 15 сесии с общо 48 часа обучение.



През ноември СофтУни стана на 9 години, като досега университетът е мотивирал 200 000 българи да учат програмиране и общо 300 000 да влязат в дигиталните професии, съобщи по-рано Светлин Наков.

„Това е голяма кауза, която доведе до драстично разрастване на технологичната индустрия и просперитета на много, много млади хора”, коментира мениджърът.

Коментари по темата: „СофтУни ще обучи 20 000 програмисти в Монголия”

добавете коментар...

  1. Админ

    БГ осфтуерна иднустрия върви по стъпките на възрижденските ни читалища. Моя милост също дава своие 5 ст. в това похвално начинание.

  2. Манчу

    Javiте не са програмисти

  3. Пикачу

    ….ейй то и аз съм артист ползвам – DALL-E и да кажа доста по изгодно е…нямам разход за платна, бои и замазки…..

  4. Ggg

    И яз съм вече програмист.Ползвам Chat GPT

Коментар