Shadow приближава облачния гейминг да мечтаното ниво

Процесорът AMD EPYC вдига производителността на облачната платформа Shadow
(снимка: AMD)

Мечтата на геймърите, които играят в „облака”, винаги е била да имат сравнима производителност с тази на отделния компютър или игрова конзола. И докато тя в миналото е била недостижима, често възпрепятствана от хардуерни и мрежови усложнения, днес нещата могат да изглеждат различно.

„Shadow”, базираната във Франция облачна платформа за геймъри, създатели на графично съдържание и бизнес потребители, преодолява ограниченията, като дава на геймърите достъп до компютърни игри от висок клас.



Изградена с AMD EPYC процесори, системата Shadow осигурява най-съвременно облачно изживяване на клиентите. Наскоро компанията се зае с амбициозния проект за стрийминг на пълнофункционален компютър от облака, предлагайки на потребителите всичко, което искат, а не само игри.

Превръщането на тази мечта в реалност изисква сериозно повишение на производителността на Shadow. Процесорите AMD EPYC се оказват удачния избор за новата облачна услуга.

Услугата включва системи, захранвани от 32-ядрени процесори AMD EPYC от 3-то поколение, които от своя страна доставят осем облачни компютъра от всеки сървър. Производителността е  значително по-висока от предходното решение – с цели 65% и е сравнима с компютър за игри от висок клас.

Освен подобренията в производителността, Shadow се оказва с ниски експлоатационни разходи, извън съотношението цена-производителност на самите процесори. С големия брой ядра и високата работна честота на EPYC процесорите, платформата успява да достави висок клас производителност на своите клиенти на много достъпна цена, обслужвайки до 8 клиента едновременно с един EPYC процесор.



„Бяхме доволни да видим, че линията процесори EPYC може да осигури производителност, сравнима с локална машина. Сега казваме на нашите потребители: Отидете и опитайте нашия Shadow PC. Вдигането на производителността е гарантирано от EPYC!”, заяви Янис Уайнбах, директор на бизнес отдела за потребители в Shadow.

Коментар