Конкурсът „Наградите на БАИТ” 2022 приема кандидатури още 3 седмици

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 23 февруари 2023 г.
(снимка: БАИТ)

Остават 3 седмици до крайния срок за регистрация в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 23 февруари 2023 г., съобщиха от асоциацията на ИТ бизнеса.

До момента са подадени 10 кандидатури в 5 от категориите на конкурса. Надпреварата все още очаква кандидатури в категориите „Публична администрация” и „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”.

Заявки за участие се приемат до 24.00 ч. на 11 януари 2023 г., като попълването на обновения формуляр за кандидатстване спомага за синтезирана и ясно структурирана кандидатура. Регистрацията за участие в конкурса е безплатна.

В конкурса могат да участват:

  1. Образователна награда – компании, които активно сътрудничат с училища в НП „Бизнесът преподава”; висши училища, разработили иновативни интегрирани програми с бизнеса или други висши училища;
  2. Младежка награда – ученици и студенти;
  3. Журналистически принос – журналисти;
  4. Публична администрация – публични администрации (държавни или общински);
  5. Startup компании;
  6. Успешен български ИКТ продукт/услуга – компании-разработчици, регистрирани в България;
  7. Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика – компании/юридически лица от всички сектори на икономиката, регистрирани в България, успешно внедрили ИКТ решение, което е ново за българския пазар.

Категория Образователна награда тази година цели да отличи доброто и успешно сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на НП „Бизнесът преподава”, както и иновативни интегрирани програми във висшето образование с помощта на бизнеса.

Подробните условия за участие в конкурса са публикувани тук.

Традиционно, Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.Отличените в конкурса ще получат пакет за Agile Project Management MultiTraining програма, който включва 8 семинара с фокус върху конкретна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks Live Training Platform. За победителите са предвидени и 4 продукта „Сиела Норма” и 4 ваучера, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела”.

По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 23 февруари 2023 г.

Коментар