Японските киносалони се оказаха технически негодни за новия „Аватар”

Вторият филм от поредицата Аватар е един от най-скъпите в историята на Холивуд
(снимка: Disney)

Изненадващо кината в Япония се оказаха технически негодни за новия филм „Аватар: Природата на водата”, който започна да се излъчва в киносалоните по цял свят преди броени дни. Оборудването не можа да се справи с новата лента, според репортаж на Блумбърг.

Продължението на легендарния филм „Аватар” изглежда не е по възможностите на оборудването в японските кина. Много киносалони в островната държава отменят прожекциите, поради прекалено високите изисквания на филма към оборудването, докато други намаляват честотата на кадрите при показване на лентата.



Желаещите да видят новия филм на Джеймс Камерън наводниха социалните мрежи с оплаквания за неочаквани отмени на прожекции и връщане на парите за билети. Персоналът на киносалоните се оплаква от технически проблеми, тъй като оборудването просто не е готово за показване на съдържанието.

Вторият филм от поредицата Аватар е един от най-скъпите в историята на Холивуд и използва много от най-новите визуални технологии, включително видео с висока честота на кадрите в 3D, което изисква високопроизводителен хардуер. Междувременно японската индустрия за разпространение на филми в много случаи изглеждаше неподготвена за прожекциите.

Собствениците на най-големите местни киномрежи, като самата Disney, не коментират ситуацията. Точната причина за неуспехите с новия филм все още не е известна. Има данни, че един от кинотеатрите в Нагоя е успял да се справи с проблема, като е намалил честотата на кадрите от 48 fps до обичайните 24 fps.

Според анализатори, масовите проблеми с „Аватар: Природата на водата” в страна като Япония, където киното е много популярно, могат да повлияят на стойността на акциите на Disney, които вече поевтиняха с 45% от началото на тази година.

Коментари по темата: „Японските киносалони се оказаха технически негодни за новия „Аватар””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Япония, където киното е много популярно

    Киното и пачинко зали, интернет зали са популярни защото работещи_бедните японци живея там.

Коментар