Tenda N3L-8H: сърцето на домашната система за видеонаблюдение

Tenda N3L-8H обединява сигналите от всички охранителни камери в дома или малкия офис
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Акo искаме видеонаблюдение за своя малък или домашен офис, мнозина ще ни кажат категорично, че за подобна инсталация си трябват специалисти. Но това не е съвсем така – не и откакто на пазара се предлагат камерите и записващите устройства на Tenda. Досущ като рутерите на въпросната марка, нейните решения за видеонаблюдение са лесни за инсталиране и поддържане от не-специалисти.

Когато става дума за видеозапис с цел безопасност и охрана, камерите са елементът, който всички виждаме по тавани и ъгли. По-малко видимата част е устройството, което събира всички сигнали от всички камери, записва ги в памет и евентуално ги показва на дисплей. Днес се срещаме с привлекателен модел: Tenda N3L-8H. Със своите осем канала той навярно ще е един от най-популярните модели, когато трябва да се обедини сигналът от всички охранителни камери в дома или малкия офис.

Капацитет

Tenda N3L-8H е способен да поеме сигнала от осем 8-мегапикселови камери, т.е. такива, които осигуряват 4K видео. Това означава до 60 Mbps входящ и изходящ капацитет. Когато изображенията от камерите се улавят и излъчват на монитор, устройството позволява до 1080P HDMI и VGA изходящ сигнал – едновременно.

Човек ще попита – добре, но няма ли това устройство да записва случващото се? Та нали при инцидент трябва да имаме видео, което да прегледаме, а навярно и правоохранителните органи ще поискат да видят записите от камерите?

Е, твърд диск за данните потребителят ще трябва да си купи отделно. В кутията на Tenda N3L-8H е предвидено място за вграждането му. Комплектът включва и винтове, с които дискът да се прикрепи в устройството. Важно е да се знае, че Tenda N3L-8H е проектиран за поддържане на 10TB твърд диск.



Лесна инсталация

Както и при други продукти на Tenda, инсталацията е лесна дори за неопитните потребители. Записващото устройство автоматично издирва камерите в мрежата и се свързва към тях. Това прави настройването изключително лесно. Моделът борави с камери от серията Tenda IT7/IC7, но също така и всички други камери от други производители, стига да поддържат протокола ONVIF.

Записи

Tenda N3L-8H е проектиран да пести наличното пространство за съхранение на данни. За това устройството разчита на H.265+ видео-компресия. Така, макар да не „изяжда“ паметта бързо, системата осигурява отлично видео качество и детайлност на картината.

Поддържайки H.265+, H.265 и H.264 кодиране, този мрежов рекордер разширява спектъра на камерите за видеонаблюдение, които могат да се свържат в системата.


Интелигентно управление на паметта

Любопитна подробност, която заслужава висока оценка, е способността на Tenda N3L-8H да разпознава лоши сектори на твърдия диск и да ги изолира. Рекордерът автоматично засича, идентифицира, изолира и пропуска повредените сектори, за да гарантира надеждността на работата на системата – все пак става дума за сигурност и безопасност, така че всякакви компромиси следва да бъдат сведени до минимум.

Наред с това този Tenda NVR има възможност и за USB бекъп, така че да защити максимално видео-данните. Всички тези параметри са сертифицирани по CE & FCC.

Дистанционен достъп

След като всяка елементарна система за видеонаблюдение, състояща се от „прости камери“ и смартфон приложение, има възможност за наблюдение в реално време от всяка точка на света през интернет, няма причина и тук да няма подобна възможност. Облачното съхранение и отдалеченият достъп до видеопотока са гарантирани. С помощта на TDSEE APP потребителят може да вижда записаните видео-кадри на своя мобилен телефон по което и да е време и без значение къде се намира.

Както му е редът, софтуерът на системата е способен и да прави предупреждения. Той може да изпраща аларми до телефона, за да може добрият стопанин да обърне внимание на всичко, което се случва в неговия малък офис, дом или пък домашен офис.

Що се касае до облачното съхранение, то може да бъде добавено и купувачите да се възползват от 3 месеца безплатна тестова версия. Използването на облачното съхранение е добра идея, защото съвременните правила за съхраняване на важните данни предполагат копиране на три равнища: едно локално копие, едно – отдалечено, на далечно място, и едно – в облачна среда.

Наличност и цена

Видео рекордерът Tenda N3L-8H е достъпен в търговската мрежа у нас от партньорите на Tenda. Устройството се предлага на цена около 140 лв. с включен ДДС и гаранция три години.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Tenda N3L-8H: сърцето на домашната система за видеонаблюдение”

добавете коментар...

  1. Иван

    Можеха да сложат радиатор на чипа, че да не работи на 80 градуса и да се скапе малко след гаранцията.

Коментар