Sony и Honda подготвят автомобил с вградена PlayStation 5

Първият автомобил на Sony Honda Mobility ще дебютира на изложението CES 2023
(снимка: CC0 Public Domain)

Sony Honda Mobility (SHM), съвместно предприятие на двете японски компании, направи важен анонс за предстоящото изложение CES 2023 в Лас Вегас. На 4 януари SHM ще представи първия си автомобил – той ще бъде електрически и с още една особеност.

Според предварителните информации, автомобилът ще предложи вградена конзола  за игри от ново поколение PlayStation 5. Очаква се производството на колата да започне през 2026 г., като първи достъп до нея ще получат потребителите в САЩ, след това японците, а по-късно и европейците.

Sony Honda Mobility ще започне да приема поръчки за първото си превозно средство през първата половина на 2025 г. Към момента не са известни подробности за техническите параметри на автомобила.

Според публикации, освен пълноценна конзола PlayStation 5 на предния панел, колата ще има система за автономно шофиране от ниво 3. Но този обещаващ електромобил ще може да шофира самостоятелно само в определени ситуации, така че е по-удачно автономността да се класифицира като ниво 2+ с адаптивен круиз контрол.



Предполага се, че собствениците на първия SHM автомобил ще могат да добавят стойност към колата си чрез използване на платени абонаментни услуги, предлагани от компанията, отбелязва ArenaEV.

Все още не е ясно кой ще отговаря за следпродажбената поддръжка – Honda или съвместното предприятие. Sony Honda Mobility беше създадено през септември 2022 г., като двете компании имат равни дялове в джойнт венчъра.

Коментари по темата: „Sony и Honda подготвят автомобил с вградена PlayStation 5”

добавете коментар...

  1. ;)

    Като ти свърши батерията и чакаш генератор, поне да си запълваш времето с игри 😀

  2. Ужас

    То затова , и сеирите по пътищата са налице .Може на седалките да инсталират и 4D

Коментар