Acer Swift Go – създаден за работа в движение

Swift Go е модерен лаптоп, създаден за професионалисти в движение, студенти и творци
(снимка: Acer)

Първите преносими компютри в новата продуктова линия Acer Swift Go ще дебютират на изложението CES 2023 в Лас Вегас тази седмица. Тези компактни и леки лаптопи са предназначени за съвременните професионалисти, които често работят в движение, за творци и студенти.

Моделите Swift Go впечатляват с модерен, ултрапреносим дизайн и напреднали технологии за производителност, наред с всички необходими инструменти за потребителите в движение – за да останат продуктивни и свързани. Същевременно лаптопите са леки и елегантни, като съчетават остри ръбове и структурни линии за по-изтънчен външен вид.

Линията с премиера на CES включва два модела: Swift Go 16 (SFG16-71) и Swift Go 14 (SFG14-71), които използват OLED екрани с високи честоти на опресняване. Дисплеят предоставя живи, реалистични изображения с пикова яркост от 500 нита, 100% DCI-P3 цветова гама и VESA DisplayHDR True Black 500 сертификация.

Както подсказва името му, Swift Go 16 има 16-инчов 3.2K OLED екран с резолюция 3200×2000 и 120Hz честота на опресняване, докато Swift Go 14 идва с 14-инчов 2.8K OLED екран с резолюция 2880×1800 и 90Hz честота на опресняване.

Swift Go 14 има 14-инчов 2.8K OLED екран 2880×1800 и честота на опресняване 90Hz
(снимка: Acer)

Дългите часове работа, учене и игра със Swift Go са улеснени, благодарение на TÜV Rheinland Eyesafe сертифицирането на екраните, оптимизирани за производителност в пропорция 16:10, тъч опция и клавиатура с подсветка. Тъчпадът с OceanGlass допълнително осигурява гладко и продуктивно изживяване при скролиране.

Задвижвани от 13-о поколение Intel Core H-series процесори и валидирани с платформа Intel Evo, новите Swift Go 16 и Swift Go 14 са високопроизводителни ноутбуци, проектирани за цял ден работа – с повече от 9,5 часа живот на батерията. Процесорите Intel Core от 13-о поколение с технология Intel Movidius  VPU2 са снабдени с изкуствен интелект, който позволява премиум видео комуникации и безпроблемна интеграция.

Swift Go включват и технология Intel Unison за лесно свързване с устройства под Android или iOS, което придава по-голяма универсалност на лаптопите. Новото решение поставя компютъра в центъра на всички дейности и дава свобода за работа между операционни системи, безпроблемно прехвърляне на файлове, обаждания, съобщения и управление на известия – всичко това на един екран.

Swift Go е готов да поеме задачи за работа, учене и творчески проекти
(снимка: Acer)

И двата лаптопа разполагат с подобрена система за отвеждане на топлината TwinAir с двойни вентилатори, двойни топлинни тръби D6 и клавиатура със засмукване на въздух. Така повърхностите на устройствата се поддържат хладни, а тяхната производителност и надеждност се повишават.

Елегантният дизайн на 14,9-милиметровото алуминиево шаси е оптимизиран със съотношение на екрана към корпуса 90% и ултратънки странични рамки. 14-инчовият модел има тесни рамки от 4,15 мм и тежи по-малко от 1,3 кг. 16-инчовата версия е със странични рамки с дебелина 4,2 мм и тежи около 1,6 кг.

Swift Go 16 и Swift Go 14 са готови да поемат задачи за работа, учене и творчески проекти. Моделите разполагат с набор от портове, включително USB Type-C с Thunderbolt 4, HDMI 2.1 и MicroSD четец на карти.

Swift Go 16 има 16-инчов 3.2K OLED екран 3200×2000 и честота на опресняване 120Hz
(снимка: Acer)

Двата нови лаптопа притежават също PurifiedView функции за видеоконференции, включително замъгляване на фона, автоматично рамкиране и Eye Contact. Уеб камерата 1440p с технология Temporal Noise Reduction (TNR) осигурява висококачествена видео връзка дори в условия на слаба светлина. Комбинацията с технология Acer PurifiedVoice, която намалява шума с помощта на изкуствен интелект, осигурява ясни изображения и аудио за конферентни разговори.

Модерен безжичен модул Wi-Fi 6E поддържа лаптопите надеждно свързани. Както Swift Go 16, така и Swift Go 14 могат да приемат до 2 TB PCIe Gen 4 SSD и до 16 GB LPDDR5 памет.

Коментари по темата: „Acer Swift Go – създаден за работа в движение”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    И пак са се сетили за разлика от монголорашите.

  2. :o)

    Мале Мале и тия Тайвано-кЕтайци се сетиха 🙂
    Асус имат от 3-4 години лаптопи с OLED екрани , ама сега ще им свият маржа…

Коментар