iQOO 11 – флагман за гейминг изживяване от следващо ниво

Новият смартфон за гейминг iQOO 11 идва с голям 6,78-инчов 2K E6 AMOLED дисплей
(снимка: iQOO)

Флагманският смартфон iQOO 11 дебютира днес на международния пазар с претенцията да издигне гейминг изживяването на следващо ниво. iQOO е независима дъщерна марка на vivo, играч от Топ 5 на световния пазар за смартфони.

iQOO 11 идва с първокласна система с двоен чип, авангардна технология на дисплея и пълно сензорно управление на играта. „Игровата мощ е неразделна част от марката iQOO и тази гама е перфектно разработена, за да предостави най-доброто и завладяващо гейминг изживяване”, заяви Алън Фенг, глобален старши вицепрезидент в iQOO.

Нов, високоефективен чип на Qualcomm

В устройството е интегрирано високопроизводително трио от хардуерни компоненти – мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 2, оперативна памет LPDDR5X и флаш памет UFS 4.0. Това е е един от първите смартфони на пазара, оборудвани с новия високоефективен чип на Qualcomm.

Мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 увеличава върховата производителност на CPU и GPU, като същевременно поддържа минимална консумация на енергия – така осигурявайки най-добрия баланс между представяне и живот на батерията по време на и след продължителни игри.

В допълнение, LPDDR5X и UFS 4.0 гарантират на iQOO 11 най-новото и най-добро представяне по отношение на памет и съхранение, а резултатът за потребителите е гладко и бързо стартиране и кеширане на приложения.

Новият флагман е оборудван и с RAM 3.0, която добавя до 8 GB разширена виртуална памет, за да осигури още по-гладка производителност, поддържайки до 43 приложения във фонов режим.

iQOO 11 разполага с уникална алуминиева рамка от авиационен клас
(снимка: iQOO)

Високата производителност изисква също толкова мощна батерия и съответните възможности за охлаждане. iQOO 11 може да се похвали с голяма батерия от 5000 mAh и 120 W FlashCharge, зареждайки се до 100% само за 25 минути.

Устройството е снабдено със система за течно охлаждане, състояща се от 4013 мм² парна камера, изградена от неръждаема стомана с три графитни слоя за осигуряване на оптимална температура. Освен това, iQOO 11 разполага с уникална алуминиева рамка от авиационен клас, която е проектирана да поддържа температурата на горната част на устройството с до 2°С по-ниска, което е от голяма полза особено по време на интензивни игри.

Важно е да се отбележи, че смартфонът може сам да открива и диагностицира случаи на необичайно нагряване, осигурявайки по-безопасно изживяване за потребителите.

Гейминг изживяване от следващо ниво

iQOO 11 издига гейминг изживяването на следващото ниво, благодарение на усъвършенствана технология на дисплея, V2 чип и пълно сензорно управление на играта, което гарантира изключителна прецизност и завладяващ геймплей.

Новият модел на iQOO идва с голям 6,78-инчов 2K E6 AMOLED дисплей, който осигурява ярки, реалистични изображения, дори при силна светлина, за най-добро визуално изживяване. Благодарение на V2 чипа, устройството поддържа плавни визуални ефекти с кристално чисти детайли, като използва механизъм за предвиждане на движение и компенсация, за да намали размазването и забавянето на екрана.

iQOO 11 разполага с многофункционална тройна камера – 50MP + 13MP + 8MP
(снимка: iQOO)

С най-новата технология Game Frame Interpolation, iQOO 11 може да увеличи честотата до 90/120 кадъра в секунда чрез интерполация, дори когато играта не поддържа тези честоти, осигурявайки по-плавно и по-завладяващо гейминг изживяване.

Освен това телефонът поддържа In-Display Dual Monster Touch. С тази функция лявата и дясната страна на екрана могат да се управляват поотделно и потребителите да играят с четири пръста вместо с два, по-бързо и по-удобно. Двойният линеен мотор с X-образна ос обогатява сетивното изживяване, като дава реалистична обратна връзка за щетите и по-добра индикация за движението в играта.

Моторчетата от лявата и дясната страна могат точно да посочват къде се случват действията в играта, като например при минаваща наблизо кола да вибрират, за да потопят изцяло потребителите в атмосферата.

iQOO 11 има двоен стерео високоговорител, разположен по дължината на устройството, за да осигури по-балансиран стерео ефект. Вграденият алгоритъм за разширяване на звуковото поле, който го увеличава с 50% до 120 градуса, дава възможност на потребителите да чуят всички нюанси на звука в игрите и видеоклиповете.

Дизайн, вдъхновен от BMW M Motorsport

Новият iQOO 11 се предлага в два варианта – Legend и Alpha. Дизайнът на флагманската серия като цяло е вдъхновен от BMW M Motorsport. За да осигури уникално сетивно изживяване с всеки свой дизайн, iQOO се фокусира върху изследването на безброй материали, както и върху прилагането на иновативни производствени процеси.

Задният панел на Legend е украсен с емблематичната трицветна лента iQOO, резултат от партньорство на бранда с BMW M Motorsport. Всеки цвят има свое собствено значение: червеното представлява страстта и вълнението от състезанията, черното символизира стремежа към технологични иновации, а синьото представя забавлението от изследването на непознатото. Взети заедно, трите цвята разказват историята за това как „очарованието среща иновацията”.

Задният панел е украсен с емблематичната трицветна лента iQOO, резултат от партньорство на бранда с BMW M Motorsport
(снимка: iQOO)

Разпознаваемата състезателна ивица е разположена върху привличащия вниманието модел Clous de Paris, допринасяйки за елегантната естетика на устройството. Изработката съчетава фибростъкло и веганска кожа, които образуват здрав и издръжлив заден панел с удобен захват. Освен това, устройството е снабдено с висококачествено и устойчиво на петна покритие, което е изключително меко на допир.

Изданието iQOO 11 Alpha е изградено от AG стъкло, идеално за тези, които търсят класическа, премиум естетика.

Многофункционална система от камери

iQOO 11 разполага с многофункционална система от задни камери, състояща се от 50 MP GN5 Ultra-Sensing камера, 13 MP телефото и портретна камера и 8 MP ултра широкоъгълна камера с множество разширени функции. Новият V2 чип и мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 внасят цялостни подобрения по отношение производителността на системата от камери, вкл. за ясни нощни снимки и видеоклипове без шум.

С режимите Pure Night View и 4K Super Night Video, снабдени с усъвършенствания алгоритъм Raw Video NR 3.0, iQOO 11 може да създава съдържание на професионално ниво дори при изключително неблагоприятни светлинни условия.

iQOO 11 е способен да прави ясни нощни снимки и видеоклипове без шум
(снимка: iQOO)

За оптимално заснемане на движещи се обекти, iQOO 11 е снабден с функция за моментна снимка с нулево забавяне на затвора, която позволява на потребителите да уловят лесно това, което виждат. За заснемане на движещ се обект през нощта, iQOO 11 разполага и с настройка за нощна панорама, която разчита на стабилизиращите възможности на устройството, за да минимизира замъгляването на движението и значително да подобри яснотата на снимките дори при слаба светлина.

В допълнение, цялостният пакет е обогатен с разнообразни софтуерни разширения като Studio-Quality Superb Portrait, който използва AI Skin Retouching и AI HD алгоритми, за да създаде професионално изглеждащи, естествени портретни ефекти, като предлага и възможност за ретуш на майсторско ниво.

Коментар