Lenovo ThinkPhone – премиум функции в интеграция с ThinkPad

„Най-добрият спътник на ThinkPad” – така Motorola представя новия си смартфон
(снимка: Motorola)

Един от интересните анонси в началото на новата 2023 година е смартфонът Lenovo ThinkPhone by Motorola – устройство за бизнес потребители, което цели да предложи изживяване, познато от лаптопите ThinkPad. „Най-добрият спътник на ThinkPad” – така Motorola представи новия смартфон, чиято премиера съвпада с 30-годишния юбилей на марката ThinkPad.

ThinkPhone пристига с набор от първокласни спецификации, съчетани с уникален дизайн, и се интегрира безпроблемно с ThinkPad, като например най-новия ThinkPad X1 Carbon Gen 111, в който са вградени и редица подобрения в областта на сигурността.

Потребителите на ThinkPhone ще разполагат с пълен набор от функции за сигурност и поддръжка, подкрепени от ThinkShield – платформа за сигурност със специализиран хардуер, софтуер и процеси, гарантиращи безопасността на цялото устройство.

ThinkPhone пристига с голям 6,6-инчов FHD+ дисплей и мощна батерия за 36 часа работа
(снимка: Motorola)

Бизнесът може да разчита, че Think устройствата са напълно защитени, благодарение на усъвършенстваните хардуерни решения за сигурност, базирани на изкуствен интелект, като например Moto Threat Defense. Освен това компаниите могат безпроблемно да внедряват Think устройствата при крайните потребители с помощта на Zero Touch и да ги управляват с решения като Moto OEMConfig и Moto Device Manager.

Новото устройство се предлага и с Moto Secure – приложение, което служи като център за елементи, свързани със сигурността и поверителността. В комбинация с Moto OEMConfig или Moto Device Manager, ИТ администраторите могат дистанционно да конфигурират функциите на Moto Secure на Think смартфоните – от настройките на заключения екран до мрежовите сигнали и кодирането на разположението на пиновете.

ThinkPhone пристига и с Moto KeySafe – отделен процесор, работещ с Android, който добавя допълнително ниво на сигурност за по-добра защита на най-чувствителните данни в смартфона. Той изолира ПИН кодовете, паролите и криптографските ключове, като ги съхранява в среда, устойчива на манипулации, защитавайки данните отвътре навън.

Освен тези функции за сигурност, устройството е сертифицирано по MIL STD 810H1 и е проектирано с леки арамидни влакна, по-здрави от стомана, алуминиева рамка от самолетен клас и Gorilla Glass Victus, така че да издържа на удари и изпускане от височина до 1,25 метра.

50MP Ultra Pixel камера осигурява първокласно качество на изображението
(снимка: Motorola)

А сертификатът IP68 означава, че ThinkPhone е проектиран да издържа на запрашване и потапяне във вода с дълбочина до 1,5 метра и до 30 минути. Всичко това е поместено в устойчив дизайн. ThinkPhone разполага и с емблематичния, персонализиран Red Key (червен клавиш), красиво поместен отстрани, за незабавен достъп до най-важните приложения и интегриране с компютъра.

Lenovo ThinkPhone by Motorola поддържа Think 2 Think свързаност, задвижвана от Ready For3 – набор от функции за продуктивност, които осигуряват на крайните бизнес потребители безпроблемна интеграция с ThinkPad.

Think 2 Think изживяването включва:

  • Незабавно свързване: Телефонът и компютърът безпроблемно се откриват, когато са наблизо, и се свързват чрез Wi-Fi.
  • Унифициран клипборд: Възможност за бързо копиране на текст или скорошни снимки, сканирани документи и видеоклипове между устройствата.
  • Унифицирани известия: Известията от устройството се появяват незабавно в „центъра за действие” на Windows. Кликването върху всяко известие автоматично стартира съответното телефонно приложение на екрана на компютъра.
  • Прехвърляне на файлове: Възможност за лесно плъзгане и пускане на файлове между ThinkPhone и PC.
  • Поточно предаване на приложения: Всяко приложение за Android може да бъде отворено директно на компютъра.
  • Разширени възможности на камерата: Мощните камери на ThinkPhone, подкрепени от изкуствен интелект, могат да се използват безпроблемно като уеб камери за всички видеоразговори.
  • Ултра бърз хот-спот: ThinkPhone позволява 5G свързване към интернет само с едно кликване, директно от компютъра.

Всичко в ThinkPhone е проектирано с мисъл за производителността. Motorola работи с партньори като Microsoft, за да предложи устройството с предварително заредени мобилни приложения Microsoft 365, Outlook и Teams. Това улеснява започването на работа с устройството – намиране на необходимото съдържание и инструменти, редактиране или създаване на нови документи или използване на удобни за мобилните устройства функции, които позволяват на потребителите да сканират PDF файл с камерата или да диктуват документ с гласа си.

Потребителите на ThinkPhone ще разполагат с пълен набор от функции за сигурност
(снимка: Motorola)

Motorola и Microsoft също така работят заедно по допълнителни възможности, като добавяне на „push-to-talk” чрез емблематичния червен клавиш на ThinkPhone, което позволява на потребителите да осъществяват незабавна комуникация в приложението Walkie Talkie чрез Microsoft Teams.

В резултат на партньорството на двете компании служителите могат да бъдат по-продуктивни чрез стрийминг на настолни компютри с Windows директно на устройствата ThinkPhone. Те ще могат да използват своя ThinkPhone за по-сигурен достъп до персонализираните си Windows приложения, съдържание и настройки, независимо откъде работят.

Смартфонът се захранва от мобилна платформа Snapdragon 8+ Gen 1, благодарение на която всичко се отваря мигновено и дори най-тежките работни процеси протичат гладко. Освен това ThinkPhone е оборудван с 5G технология и е съвместим с Wi-Fi 6E – новия 6GHz Wi-Fi стандарт, който осигурява най-бързите налични в момента интернет комуникации.

ThinkPhone пристига с голям 6,6-инчов FHD+ дисплей. Мощната батерия осигурява над 36 часа работа на устройството. За презареждане ThinkPhone предлага 68W универсално TurboPower зарядно, което осигурява енергия за целия ден само с няколко минути зареждане. Това леко и дори джобно зарядно устройство е толкова мощно, че може да захранва и лаптопа или всяко USB-C устройство.

TurboPower зарядното осигурява енергия за целия ден само с няколко минути зареждане
(снимка: Motorola)

За да допълни още повече премиум устройството, Motorola е вградила 50MP Ultra Pixel камера, която осигурява първокласно качество на изображението при всеки видеоразговор, независимо от условията на осветеност. Тази флагманска Ultra Pixel камера оживява дори миниатюрните детайли и заснема кадри с изключителна яснота и детайлност.

Lenovo ThinkPhone by Motorola ще бъде наличен в България през селектирани канали за продажба към средата на първото тримесечие. Цената на смартфона все още не е обявена.

Коментари по темата: „Lenovo ThinkPhone – премиум функции в интеграция с ThinkPad”

добавете коментар...

  1. IM-дртiйУАЙТBoY!

    Цената на върховия модел – с най-добрите HW-характеристики клони къмто $ 800,–
    но пък нема слот за допълнителен обем с карта, и e без рейдио и e само Back to BLACK!

Коментар