Бош обединява под една шапка звената за IT и IoT  

Бош дигитализира бизнеса си и развива нови сфери, свързани със софтуер и свързаност
(снимка: Bosch)

Bosch.IO, подразделението на Група Бош за проекти в областта на интернет на нещата (IoT) и изкуствен интелект (AIoT), става Bosch Digital след планирана реорганизация, която цели да ускори дигиталната трансформация на компанията.

Bosch.IO и IT звеното на Групата ще бъдат обединени под съвместно управление и ще формират нов корпоративен сектор, наречен Bosch Digital. Чрез тази промяна се обединяват IT и софтуерната експертиза на двете дивизии, за да бъде посрещнато все по-нарастващото търсене на дигитални решения и системи за свързаност.

„С планираната реорганизация ще обединим IT и софтуерната експертиза на двете ни подразделения. Искаме да създадем силна организация с модерна работна среда и по този начин да развием софтуерната култура в нашата компания. Бихте могли да го наречете гъвкаво звено, което ще работи много тясно с дивизиите в бъдеще”, коментира промяната д-р Таня Рюкерт, член на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH.

Целта на новата единица е да предостави на отделните дивизии на Бои възможно най-добрата подкрепа за дигиталната им трансформация и свързаността на техния бизнес. Следвайки тази стратегия, през ноември 2022 на форума Bosch Connected World, Група Бош обяви кампания за дигитализация – доставчикът на технологии и услуги планира да инвестира 10 милиарда евро в дигитализацията и свързаността до 2025 година.

Bosch.IO България има дълга история на нашия пазар. Компанията е основана през 1997 г. в Кьолн с името ProSyst и специализира в разработването на софтуер за гейтуей и мидълуер за интернет на нещата. Офисът в София се открива през 1998 година. През 2015 година Бош придобива ProSyst, а през 2020 компанията е преименувана на Bosch.IO.

В момента в софийския офис работят над 250 технологични експерти с опит в целия спектър на софтуерните разработки. Компанията е един от ключовите IT играчи на българския пазар.

„Трансформирането в Bosch Digital ще предостави на настоящите и бъдещите ни колеги още по-големи възможности за кариера и развитие, тъй като компанията непрекъснато разширява своите компетенции с различни проекти и продукти. Ние сме в основата на дигиталната трансформация на Група Бош”, заяви Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch Digital България.

Коментар