BMAX MaxPad I10 Pro – страхотен бюджетен таблет

BMAX MaxPad I10 Pro осигурява достъпно забавление с видео, игри и сърфиране в мрежата

Таблетите, които се появиха на пазара, за да заемат нишата между смартфоните и лаптопите, в крайна сметка постигнаха целта си. Въпреки известни лъкатушения, сега този продукт има своето ясно място в дигиталното ни ежедневие. Таблетите пораснаха до оптималния си размер и предлагат удобство, което нито смартфонът, нито лаптопът могат да ни дадат – с големия си екран те са по-подходящи от телефоните за видео, игри и сърфиране в интернет и същевременно са по-леки и по-тънки от преносимите компютри, за да се чувстваме комфортно с тях на дивана.

Един страхотен бюджетен таблет е BMAX MaxPad I10 Pro, предлаган в момента на цена от само €107,95 с купон за отстъпка 6VQKD6QP в глобалния онлайн магазин Geekbuying, при това с безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни. Ако търсите достъпно устройство за дигитално развлечение, този модел несъмнено е подходящ избор, предвид много добрите характеристики и отличната си цена.

Домашното забавление едва ли може да бъде по-достъпно отколкото с BMAX MaxPad I10 Pro

Накратко, имаме голям 10,1-инчов IPS FHD екран, достатъчен обем памет за гладка работа на приложенията – 4GB RAM и 64GB място за съхранение, производителен 12-нанометров чип UNISOC Tiger T310 CPU с четири ядра и утвърдена операционна система Android 11. И нещо особено важно – налични са слотове за сим карти с поддръжка на 4G LTE, т.е. можете да използвате таблета за разговори и данни през клетъчната мрежа, а не само през Wi-Fi. Добавяме две камери – предна 2.0MP и задна 5.0MP – и мощна батерия 6000 mАh.

Дизайн

BMAX MaxPad I10 Pro изглежда красив и модерен, с корпус от сива метална сплав на гърба и тънка метална рамка, с дебелина под 9 мм и тегло около 400 грама. От лявата страна се намират бутон за захранване, отворче за нулиране, бутоните за сила на звука, слот за две сим карти или за сим карта и micro SD памет, порт USB-C за зареждане и микрофон. Дясната страна е свободна. Отдолу са двата високоговорителя, а в горния ляв ъгъл е стандартният 3,5-мм аудио жак.

IPS екранът показва ярки цветове и поддържа 10-точков сензорен контрол

Екран

10,1-инчовият сензорен IPS екран с резолюция FHD 1920х1200 пиксела предлага достатъчно голяма площ, ярки цветове, 2.5D извивка и тънки рамки за пълноценно изживяване. Дисплеят на BMAX MaxPad I10 Pro несъмнено е най-добрият, който можете да получите за таблет в този ценови клас, има и защита от синя светлина.

Процесор

Със съвременния си 12-нм чипсет, BMAX MaxPad I10 Pro предлага отлична производителност за основните и развлекателни приложения, като сърфиране в интернет и социални мрежи, гледане на филми и видео YouTube, четене на новини и електронни книги, за игри. Чипът Unisoc T310 е четириядрен – 1x Cortex-A75 2.0GHz и 3x Cortex-A55 1,8GHz. Графичният блок IMG PowerVR GE8300 се справя сравнително добре с игрите при ниски до средни настройки.

Два високоговорителя отдолу се грижат за аудио изживяването с таблета

Памет

BMAX MaxPad I10 Pro разполага с 4GB RAM, което е повече от достатъчно за задачите, които можете да изпълнявате с таблет. Повечето от любимите ви приложения ще работят бързо. Наличните 64GB постоянна памет от тип eMMC са достатъчни за инсталиране на всяко приложение, от което се нуждаете. Нещо повече, имате на разположение и micro SD слот за разширяване на паметта с карти до 128GB.

Камери

Таблетите не се славят с напреднали фотографски възможности като смартфоните, но все пак предлагат базови опции за видеоразговори и непретенциозни снимки. Разглежданият модел има 2.0MP предна камера за 720p видеоразговори и селфита и основна 5MP на гърба за снимки, когато се наложи. С две думи, опциите тук са минимални, както и при повечето други таблети.

Изображението от екрана на таблета може да се гледа и на големия ТВ екран

Свързаност

За разлика от фотографията, по отношение на свързаността, BMAX MaxPad I10 Pro е безапелационен. Моделът поддържа двулентови Wi-Fi комуникации 2,4GHz/5GHz за достъп до интернет, безжични Bluetooth 5.0 връзки и популярните протоколи за навигация. Но още по-интересно е наличието на 4G LTE модем за телефонни разговори и достъп до интернет през клетъчна мрежа. Това е важно предимство на MaxPad I10 Pro, тъй като не всички таблети предлагат подобна възможност.

Батерия

Вградената 6000 mAh Li-Po батерия осигурява 6-7 часа непрекъснато използване на таблета за сърфиране в интернет, видео в YouTube и общуване в социални мрежи. Времето за игри разбираемо ще бъде по-малко. Зареждането става удобно през реверсивен Type-C порт, но устройството не поддържа бързо зареждане.

BMAX MaxPad I10 Pro има всички необходими портове и интерфейси за пълноценно използване

Софтуер

BMAX MaxPad I10 Pro работи с операционна система Android 11, която не е най-новата, но е достатъчно модерна, с интелигентни подобрения, контроли за навигация с жестове, тъмна тема, режим на четене и всички услуги на Google. Няма съмнение, ще получите гладко, персонализирано изживяване с таблета.

Наличност и цена

Ако този бюджетен таблет ви допада, можете да го купите тук: BMAX MaxPad I10 Pro – на цена от само €107,95 сега, с купон за отстъпка 6VQKD6QP в глобалния онлайн магазин Geekbuying. Доставката е безплатна от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар