Pure Storage FlashExpress Suite – оптимизирано решение за съхранение на данни за малки бизнеси без технически персонал

Във времената, в които технологиите ни позволяват да мечтаем, както никога досега, не е логично да робуваме на стереотипи. Като този, че сървърът за данни е сложно и скъпо устройство, което се инсталира трудно и се настройва и ъпгрейдва още по-трудно. Вече години наред американската компания Pure Storage доказва, че има и друг подход към обезпечаване на нуждите от съхранение на информация и решението ѝ FlashExpess Suite, което включва хардуер, софтуер и абонаментна поддръжка, безапелационно го доказва.

Съхранението на данни – преосмислено в духа на интуитивността

Реално няма причина поръчката, инсталацията и експлоатацията на сървър за данни да е по-сложен процес от това да купите нов смартфон и да го пригодите за собствените си нужди. Когато пакетът е достатъчно развит и обмислен, той просто работи.

Не е нужно да приемате това твърдение на честна дума. Казват го над 85% от клиентите, които са удовлетворени от продуктите и свързаните с тях услуги (NSP индекс). Казва го и уважаваната компания за пазарни проучвания и анализи Gartner, която за 9-та поредна година класира Pure Storage като Magic Quadrant Leader и на водеща позиция по отношение на задоволяване на желанията на своите клиенти в категория Primary Storage.

Pure Storage FlashExpess Suite ще е във вашия офис не след няколко месеца, а доста по-скоро, благодарение на доброто планиране на компанията и складовите наличности.

Инсталацията отнема почти невероятните 60 минути. Всичко нужно идва в една кутия, където освен сървъра, ще намерите и 6 кабела, които трябва да свържете. А за това най-вероятно изобщо няма да ви трябва упътване.

Софтуерът е предварително инсталиран и конфигуриран, няма нужда от донастройка и допълнително свързване с облак, а информацията е изцяло криптирана.

Също толкова хубаво е, че Pure Storage обещават наличност от порядъка на 99,9999% и латентност от 150 μs. Зад тези показатели стоят бързи флаш носители и резервирана active-active архитектура, което прави системата много надеждна.

Не е изненада, че толкова модерно решение разполага с гъвкава система за управление, която може да приоритизира производителността за различните задачи на база QoS и да се достъпва дори от смартфон. Изкуствен интелект се грижи за ранното откриване на потенциални проблеми и своевременното им избягване.

източник: Pure Storage

Нуждата от квалифицирана поддръжка – бичът за разходите на всяка фирма

В казаното до тук основен акцент е добре обмисленият дизайн и оптимизацията на решението, така че то да се нуждае от минимум поддръжка и да не изисква постоянно наблюдение от висококвалифицирани специалисти. Трудно е да се каже колко пари спестява това на бизнеса, но със сигурност сумата е значителна, а да не забравяме, че в уравнението влиза не само цената, но и загубеното време и в най-лошия случай – спирането на работата на цялата фирма или част от нея.

Когато дойде време за растеж

От Pure Storage акцентират именно на това – тяхното решение подлежи на ъпгрейд без прекъсване на работата, което е истинско благоденствие за винаги работещия на високи обороти съвременен бизнес.

Pure Storage FlashExpess Suite идва с 3-годишен Evergreen Storage абонамент с време за реакция на следващия работен ден. А това не са празни обещания и пожелания, т.е. клиентите не са сами при възникване на нужда от квалифицирана услуга.

източник: Pure Storage

Не на последно място – икономично и екологично

Предлаганите четири модела сървъри за данни се доставят в интегрирано 3U шаси с висока плътност на данните и ефективен капацитет 24, 46, 94 или 147 TiB. Свързването към останалата инфраструктура се осъществява чрез 16/32 Gb/s Fibre Channel (NVMe-oF Ready), 10/25 Gb/s Ethernet iSCSI и 1 Gb/s портове за управление и репликиране. Пиковата консумация на електричество е 973W при максимално натоварване. Последното позволява на Pure Storage FlashExpess Suite да обещае до 30% намаление на общата цена на притежание, а това не е за подценяване в дългосрочен план.

Ако и вашият бизнес се нуждае от иновативно решение за съхранение на данни, което да пести разходи още от първия ден на експлоатация, можете да се запознаете с продуктите на Pure Storage на специално организирания за българския пазар уебинар, който ще се състои на 24.01.2023 г. от 10.30 ч. Регистрацията е безплатна, а участниците получават подарък от Pure Storage.

Официален дистрибутор на продуктите на Pure Storage за територията на страната e АСБИС България. За повече информация, можете да се свържете със специалистите на имейл vad@asbis.bg.

съдържание от Pure Storage