Уникална инсталация от 260 дисплея демонстрира магията на OLED

Впечатляващата инсталация на главния вход на Central Hall в Конгресния център на Лас Вегас бе изградена от 260 огъващи се 55-инчови „open-frame” дисплея
(снимка: LG)

Огромна инсталация от OLED дисплеи буквално хипнотизира зрителите на изложението CES 2023, което се състоя по-рано този месец в Лас Вегас след двугодишна пандемична пауза.

Изградена от 260 огъващи се 55-инчови „open-frame” дисплея на LG, инсталацията Horizon демонстрира качеството на картината на OLED екраните и способността им да приемат уникални форми. С 6 метра във височина и 25 метра в широчина, впечатляващата комбинация между изкуство и технология плени десетки хиляди посетители на CES 2023.

LG OLED технологията за дисплеи осигурява изображения с абсолютно черно и невероятен контраст от всяка гледна точка. Самоосветяващите се пиксели, които могат да се включват и изключват индивидуално, помагат за това изображенията да изглеждат значително по-реалистични. Без необходимостта от подсветка, самоосветяващите се OLED дисплеи на LG са тънки, леки и огъващи се.

Horizon инсталацията с 6 метра височина и 25 метра широчина спираше дъха на зрителите
(снимка: LG)

Уникалната инсталация на главния вход на Central Hall в Конгресния център на Лас Вегас примамваше зрителите да преживеят OLED моделите на LG за 2023, водени от безжични и прозрачни модели, изложени във вътрешната част на щанда на компанията.

Сред тях бе 97-инчовият LG Signature OLED M (модел M3), първия потребителски телевизор, който работи със Zero Connect технология – безжично решение за предаване на видео и аудио в реално време до 4K 120Hz. Освен с първокласно качество на картината и звука, новият M3 OLED TV се отличава с изключителна гъвкавост при инсталацията и свързването. Моделът спечели една от най-желаните награди в две категории на CES 2023 Innovation Awards.

От 2016 година LG OLED инсталацията е задължителна атракция на по-големите международни изложения. Първата запомняща се инсталация OLED на CES, LG OLED Tunnel от 2016, е куполообразна конфигурация, която изобразява гледки на нощното небе, донесе на LG наградата Red Dot Award в категорията Spatial Communication.

Следващата година, Senses of the Future, широко-мащабно светлинно произведение на изкуството, представено на Milan Design Week, печели наградата Milano Design Award 2017 за най-добра инсталация, а LG става първата корейска компания досега, печелила това отличие. Инсталацията печели и Red Dot Grand Prix в категорията Spatial Communication.

Инсталацията от 2019 – LG OLED Falls повтаря успеха на Red Dot наградите. LG OLED Wave през 2020 е от най-скорошните инсталации, пресъздавайки величието на природата с над 200 плоски и извити OLED дисплеи.

Коментар