Има ли разлика между оригинални и неоригинални аксесоари за телефон 

Не всеки човек би забелязал разликата между оригиналните и неоригиналните аксесоари за телефон. Но има хора, които държат на високото качество и мигновено биха могли да различат реплика от оригинал. 

Пазарът е претрупан от производители, които предлагат аксесоари за телефон, но не от всички може да очаквате качество и издръжливост.

Оригинални аксесоари се продават от мобилните производители. Те са с по-високо качество и вървят с гаранция. Това дава спокойствие, че продуктът ще изпълнява своите функции по предназначение.

Неоригиналните аксесоари за телефони, от друга страна, са направени от неизвестни производители и не са толкова надеждни. Възможно е да не пасват правилно на телефона или да нямат необходимите функции. Въпреки че са по-евтини от оригиналните аксесоари, в крайна сметка може да ви струват повече в дългосрочен план.

Какви аксесоари за телефони има на пазара и как да разберем дали са оригинални

Що се отнася до аксесоарите за телефони, пазарът разполага с голям набор от модели. От калъфи и кейсове до слушалки и зарядни устройства бихте открили аксесоар, който да задоволи всяка ваша нужда.

• Калъфи и кейсове

Те са най-търсените и използвани аксесоари, тъй като освен да изразяват стил, те предпазват телефона от счупване, надраскване и механични повреди. Предлагат се изработени от различни материали и в разнообразни цветове.  Кейсовете и калъфите са аксесоари, които всеки използва и това е причината доста често да намираме фалшификати на оригиналните марки. Репликите се продават на значително по-ниски цени, а за сметка на това качеството никак не се доближава до това на марковите кейсове.

• Скрийн протектори

Скрийн протекторите са един от най-популярните телефонни аксесоари. Те предпазват от надраскване, прах и мръсотия, за да гарантират, че дисплеят на устройство ще бъде запазен в непокътнато състояние. Неоригиналните скрийн протектори могат да бъдат познати почти веднага. Те са доста по-тънки и ненадеждни от оригиналните и определено не биха могли да предпазят дисплея на устройството. Възможно е при силен удар дисплеят на телефона да се счупи въпреки протектора. Затова,  когато става дума за предпазни аксесоари, те трябва да бъдат внимателно подбрани.

• Слушалки

Без значение дали ще бъдат с кабел, или безжични блутут слушалки, този вид аксесоар също доста често е обект на фалшификация. Оригиналните слушалки имат нежен звук, който не дразни и предпазва слуха. Едни неоригинални слушалки е възможно да крият рискове за слуха, тъй като не го разпространяват достатъчно равномерно. Ако слушалките са с блутут, фалшификатите често дават проблеми при свързването към устройство, не работят правилно и батерията им пада доста бързо. При оригиналните това няма как да се случи.

• Преносими зарядни устройства

Преносимите батерии са задължителен аксесоар  за хората, които са в движение. В последно време станаха доста популярен и използван аксесоар, тъй като осигуряват удобство и мобилност навсякъде, а батерията на телефона е винаги заредена. Поради тази причина зарядните са обект на фалшификация. Неоригиналните преносими батерии не могат да зареждат телефона така, както една оригинална батерия, не са толкова издръжливи и често дават дефекти. Дори е възможно да повредят батерията на мобилното устройство.

Освен преносимите батерии обикновените зарядни устройства също могат да бъдат фалшифицирани. На пазара се намират много неоригинални зарядни, адаптери и кабели, които се предлагат на ниски цени, но отново некачествени. Те също могат да повредят батерията на мобилния телефон, да прекъсват или да не зареждат докрай.

Защо трябва да внимаваме, когато купуваме аксесоари за телефон

Когато става въпрос за аксесоари за телефони, е важно да бъдете внимателни. Много хора се изкушават да изберат най-евтиния вариант, но това може да се окаже несъстоятелна икономия. Неоригиналните аксесоари няма да издържат дълго и дори може да повредят телефона или да го направят по-уязвим за хакерски атаки.

Ето защо е важно да се уверите, че купувате оригинални аксесоари за телефон. Те са проектирани да работят с вашето конкретно устройство и обикновено са изработени от по-качествени материали, което означава, че издържат по-дълго и работят по-добре. Те също така се предлагат с гаранции, което ви дава спокойствие, че ще бъдете защитени, ако има проблем с продукта.

Коментар