Lite-On извади супер бърза DVD записвачка

Големият производител на оптични устройства преодолява поредната технологична бариера в записа върху DVD-носители. След пускането на  18х DVDRW, Lite-On IT отново вдига летвата с първите в света 20-скоростни DVD записвачки. Със своите нови модели LH-20A1P и LH-20A1H, компанията успява да постигне най-кратките до момента времена за запис на DVD медии.
“Като водещ вендор при оптичните устройства, Lite-On IT е длъжен да бъде винаги на предни позиции по отношение на технологичните постижения,” казва Джелмер Велдман, маркетинг мениджър на за Европейските операции на Lite-On IT. “Ние сме първата компания с 20x DVD записвачка. С тези устройства цяло DVD може да се запише за около 5 минути. Те също така са DVD-RAM съвместими на скорост 12x, с което са цялостно решение за оптичен сторидж за всеки потребител. За тези, които държат на креативното оформление на дисковете си, Lite-On ще пусне и LightScribe вариант,” допълни г-н Велдман.
Моделите LH-20A1P и LH-20A1H са “Super AllWrite” DVD записвачки, предлагащи всички възможности за съхранение на информация върху оптични медии. И двата могат да четат, пишат и презаписват във всички дискови формати, включително DVDRAM и Double-Layer +/-. И двата разполагат със Smart-Write технологията, която определя оптималната стратегия на запис. LH-20A1H предлага и LightScribe функционалност. Lite-On LH-20A1P ще бъде на пазара в Европа в края на 2006 г., а LH-20A1H  – в началото на 2007-а.
“За разлика от благородните напитки, където времето е положителен фактор, при технологиите на оптичните устройства потребителите определено печелят със закупуване на нов модел, който поддържа всички последни стандарти,” коментира Ясен Янков, продуктов мениджър в АСБИС България. “Набира популярност технологията LightScribe, тъй като голям брой производители на медии я поддържат,” допълни той.
Технологията SmartWrite оптимизира всяка отделна сесия на запис. Самообучаващият се механизъм детектира качествата и решава стратегията за конкретната DVD±R записваща медия.
LightScribe пък е иновационна технология, която използва специални медии и софтуер за прогаряне на надписи директно върху повърхността на CD или DVD по много лесен начин: прогаряне на данните, обръщане на диска и прогаряне на надписа. Тъй като надписите или етикетите се прогарят с лазер, а не се печатат, при тази технология няма мастило, няма зацапване или отлепване на етикетите.

 

 

Коментар