Русинов на евро-среща за е-правителството

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов ще участва в срещата на министрите, отговорни за електронното правителство в ЕС и Петата министерска конференция под мотото "Да обединим усилия за е-Съюз". Събитието ще се проведе от 18 до 20 ноември 2009 г., в Малмьо, Швеция.

Сред темите, които евро-министрите по е-правителството ще бистрят, са такива като развитие на единния европейски пазар чрез новото поколение е-услуги, електронни обществени поръчки – път към преодоляване на националните граници, изследователски проекти в ИКТ за добро управление и моделиране на политики, “зелено правителство” – обединяване на усилията за устойчив е-съюз.

Ще се дебатират и въпроси като потенциала на електронните лични документи и електроните сертификати, сигурността и доверието като основа за е-съюза, въвежднето на електронни услуги като начин да се насърчи предприемачеството.

Една от интересните теми на конференцията ще е преосмислянето на електронното правителство и демокрацията от гледна точка на цифровата ера. Домакините са се постарали да подскажат какво се има предвид с този дискусионен панел. На заглавната страница на мероприятието покана за уебкаст насочва вниманието към въпроса как могат да се използват социалните медии като Facebook за по-добро комуникиране на публичната информация към гражданите.

Коментар