Бианор Холдинг назначи нов главен оперативен директор

„Пред нас има изключителни перспективи за растеж, особено в областта на отбраната и комуникациите”, казва Спартак Кабакчиев (снимка: Бианор)

Спартак Кабакчиев е новият главен оперативен директор на Бианор Холдинг, съобщиха от дружеството, което обединява група от технологични компании  за специфични ИТ услуги, вкл. разработка на специализиран софтуер.

Разширяването на ръководния екип на Бианор Холдинг цели реализиране на стратегията за растеж и развитие на групата, уточниха от дружеството. Планира се, в допълнение на органичния бизнес растеж в областта на отбраната и комуникациите, разрастване и чрез придобивания.

Спартак Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията и по-конкретно в областта на бизнес развитието, стратегическото управление и партньорствата.

Той ще се ангажира с процеса по придобивания и интеграция и ще подпомага дъщерните компании в управлението на продажбите и разширяване на партньорствата, идентифициране и реализиране на стратегическите цели и постигане на синергии между компаниите от групата.

„С привличането на Спартак целим да ускорим реализирането на стратегията ни за бизнес развитие и да задълбочим връзките със стратегически партньори”, коментира назначението Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на „Бианор Холдинг” АД.

„Пред нас има изключителни перспективи за растеж, особено в областта на отбраната и комуникациите”, заяви от своя страна Кабакчиев.

Междувременно „Бианор Холдинг” АД започва подготовка за бъдещи увеличения на капитала, с които да финансира евентуални придобивания. На извънредно общо събрание, което ще се състои на 9 февруари в офиса на дружеството в София, акционерите ще обсъдят промени в устава, за да регламентират увеличенията.

Коментар