Мобилният Bing с 10-кратен ръст след добавяне на ChatGPT

Мобилното търсене с Bing на iOS устройства се радва на засилен интерес, откакто придоби AI
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярността на мобилното приложение за търсене в интернет Microsoft Bing скочи 10 пъти след като компанията добави функции на изкуствен интелект в своята услуга.

По-рано тази седмица Microsoft обяви, че е интегрирала AI бота ChatGPT в търсачката Bing и браузъра Edge. Изглежда, че тези промени зарадваха потребителите, тъй като на следващия ден след анонса броят на изтеглянията на приложението Bing за iOS се увеличиха няколко пъти, отбелязва TechCrunch.

В официалния магазин App Store за iOS приложения Bing се изкачи до 12-то място в класацията на най-популярните безплатни приложения за iPhone, докато браузърът Edge се класира трети в категорията Utilities.

В световен мащаб броят на новите изтегляния на приложението Bing е скочил 10 пъти, според изследователската фирма data.ai. Това показва значителен интерес към AI функциите от страна на потребителите и тяхното желание да започнат да използват нова търсачка или браузър за достъп до тези инструменти.

Въпреки че Microsoft технически вече пусна нова версия на Bing, в момента тя все още е предварителна и с ограничена функционалност. Достъпът до самия чатбот в търсачката също е ограничен: за да го получите, трябва да се запишете в списък с чакащи.

Microsoft предлага на желаещите да ускорят процеса на изчакване, като направят Bing търсачка по подразбиране на своите компютри и като сканират QR код, за да инсталират мобилната версия на Bing на смартфоните си. Очевидно това изигра важна роля за скока в популярността на приложението.

Коментари по темата: „Мобилният Bing с 10-кратен ръст след добавяне на ChatGPT”

добавете коментар...

  1. :o)

    То от НУЛА скока е доста голям…

Коментар