Microsoft ускорява Android подсистемата в Windows 11 с до 50%

Потребителите на Windows ще получат по-добро изживяване с Android приложенията
(снимка: Microsoft)

Едновременно с пускането на нови компилации на Windows 11 за членовете на програмата за предварително тестване (Windows Insider), Microsoft редовно актуализира Android подсистемата на Windows (Windows Subsystem for Android, WSA).

Нова версия WSA 2301.40000.4.0 наскоро стана достъпна за участниците в Windows Insider. Според Microsoft, тази актуализация значително ще подобри производителността на компютри с процесори Intel и AMD в някои сценарии на използване.

Разработчиците обещават няколко подобрения във WSA, най-забележителното от които е увеличението на производителността по отношение на честотата на кадрите. При компютри, базирани на процесори x86, тоест чипове от Intel и AMD, производителността ще нарасне до 50%, а при компютри с процесори Arm – до 20%.

В допълнение към това, новата версия на WSA включва актуализации за сигурност на Android 13, както и някои други корекции и подобрения, насочени към стабилността на подсистемата.

Microsoft е оптимизирала WSA за работа с камерата, добавила е синхронизация на превключвателите за управление на микрофона и камерата между приложенията на Windows и Android, както и други подобрения.

Пълният списък с промените в новата версия на Windows Subsystem for Android са описани в блога на Windows разработчиците.

Коментари по темата: „Microsoft ускорява Android подсистемата в Windows 11 с до 50%”

добавете коментар...

  1. пффф

    Ти малоумен ли си бе

  2. Иванов

    Пояснявайте че Уиндоус се поддържа само на настолни компютри и лаптопи

Коментар