Нововъведение в Windows 11 улеснява спирането на процеси

Windows 11 ще предложи по-удобен начин за прекратяване на процеси – от системната лента
(снимка: Microsoft)

Microsoft продължава да подобрява Windows 11, правейки най-популярната десктоп платформа по-удобна за потребителите. Поредно нововъведение ще позволи бързо прекратяване на процеси, изпълнявани в операционната система, директно от лентата на задачите.

Тази практична функция се появи за първи път в компилацията Windows 11 Build 25300, която е достъпна за участниците в програмата за ранно тестване Windows Insider, в канала Dev, съобщи тематичният портал WindowsLatest.

В контекстното меню, което се извиква чрез щракване с десния бутон върху иконата на приложението в лентата на задачите, се появява елемент, който позволява на потребителя да прекрати процеса на избраното приложение. Принципно, в досегашните версии на Windows това се прави с помощта на „Диспечера на задачите” (Task Manager).

Възможността за прекратяване на процеси от лентата на задачите ще направи взаимодействието с операционната система по-удобно, но все още не е известно кога тази функция ще бъде внедрена в стабилна версия на Windows 11.

В допълнение, тестовата компилация на Windows 11 включва и други интересни нововъведения. Функцията Live Captioning, например, поддържа няколко нови езика, вкл. китайски (опростен и традиционен), френски, немски, италиански, японски, португалски и др.

Коментар