Apple насочва милиардни инвестиции за R&D в Мюнхен

R&D центърът на Apple в Мюнхен е фокусиран върху иновациите в силициевите чипове
(снимка: Apple)

Apple планира допълнителна инвестиция от 1 милиард евро в своя изследователски и развоен център в Мюнхен. По-рано компанията обяви подобна по размер инвестиция за разработване на чипове в същия център.

Новата инвестиция ще бъде използвана за проектиране и изграждане на „най-модерен изследователски център”, в който специалистите на Apple ще участват в изследвания и разработки, повишавайки нивото на иновации.

„Разширяването на European Silicon Design Center ще позволи на нашите повече от 2000 инженери в Бавария да си сътрудничат още по-тясно върху революционни иновации, включително персонализирани дизайни на силиций, интегрални схеми за управление на захранването и бъдещи безжични технологии”, коментира Джони Сруджи, старши вицепрезидент на Apple по хардуерни технологии.

Предвижда се изграждане на три нови съоръжения, които заедно със съществуващите инженерни обекти на компанията в Мюнхен ще формират разширения European Silicon Design Center.

Apple подчертава, че през последните пет години е насочила повече от 18 милиарда евро към 800 германски компании, допринасяйки за създаване на нови работни места, развитие на общността и възможности за работа в цялата страна.

Коментар