Schneider Electric ще си сътрудничи с три ВУЗ-а в България

„Инвестицията в образованието и развитието на младите професионалисти у нас е една от основните отговорности на Schneider Electric”, казва Ивелина Николова, генерален мениджър на компанията за България, Албания, Северна Македония и Косово
(снимка: Schneider Electric)

Schneider Electric подписа споразумения за сътрудничество с три български висши учебни заведения  – Технически университет – София, Технически университет – филиал Пловдив и Университет по хранителни технологии – Пловдив. Това стана на официална церемония в Умната фабрика на компанията в Пловдив.

„Инвестицията в образованието и развитието на младите професионалисти у нас е една от основните отговорности на Schneider Electric. Подписването на споразуменията с университетите идва като естествено продължение на програмата ни „Устойчиво образование с Schneider Electric”, сподели Ивелина Николова, генерален мениджър на компанията за България, Албания, Северна Македония и Косово.

Основната цел на програмата е да изгради професионални компетенции у младите хора чрез достъп до качествено образование и практически опит, както и да подпомогне ранното им кариерно ориентиране, допълни тя.

Споразуменията за сътрудничество с трите университета обхващат широк спектър от образователни дейности, като една от основните точки в документа е дарението на специализирано оборудване, което Schneider Electric прави съобразно нуждите на учебните заведения за по-съвременно обучение по технологичните специалности.

Компанията ще инвестира и в изграждане на споделени работни пространства с цел да стимулира екипната работа между студентите и да им създаде условия за генерирането на идеи в неформална среда.

„Партньорството ще осигури стажове и постоянен контакт на нашите експерти със студентите под формата на изнесени лекции, посещения като част от учебната програма, неформални срещи и участия в университетски събития. Целта е да обменяме полезно ноу-хау както с обучаващите се, така и с техните преподаватели”, поясни Мартин Йорданов, управител на фабриката на Schneider Electric в Пловдив.

С официалното подписване на споразуменията бяха набелязани и първите конкретни  стъпки, които ще се предприемат във всяко учебно заведение, както и възможностите за междууниверситетски събития и проекти през 2023-та година.

Коментар