Онлайн инструмент за остъкляване улеснява професионалистите

Онлайн конфигуратор намира подходящото стъкло за всеки архитектурен проект
(снимка: Saint-Gobain Glass)

Нов онлайн инструмент, полезен за професионалистите в строителството,  се доставя напълно безплатно от разработчика. Това е конфигураторът за остъкляване Calumen на компанията Saint-Gobain Glass – европейски производител с над 350-годишна история.

Конфигураторът е част от пакета дигитални услуги Calumen Suite и е първият иновативен онлайн инструмент на компанията, който ще се ползва напълно безплатно. Calumen заменя изцяло CalumenLive.

„Инструментът позволява изчисление на ефективността за голям брой комбинации от продуктите на Saint-Gobain Glass за единични стъкла и двойни или тройни стъклопакети”, поясни Клаудия Драгулеску, маркетинг директор на Сен Гобен Глас Румъния.

Конфигураторът е предназначен за всички професионалисти в строителството, независимо от тяхното ниво на опит в сферата на стъклото: архитекти, конструктори, инженери, консултанти, производители на фасади, прозорци и стъклопакети или главни изпълнители, допълни тя.

Чрез удобен за потребителя интерфейс Calumen предлага ключови функции:

  • създаване и запазване на конфигурациите за остъкляване в отделни проекти;
  • сравнение на няколко конфигурации за остъкляване;
  • режим на „обратно инженерство” – по зададени характеристики изготвя предложение за остъкляване;
  • архивиране и дублиране на конфигурациите за остъкляване;
  • обновена и по-богата база данни за шумоизолация;
  • визуализация на избраното остъкляване;
  • достъп до сертификати.

Иновативният Calumen е инструмент за намиране на подходящото стъкло за всеки архитектурен проект. Конфигураторът е достъпен на 13 езика. Saint-Gobain Glass планира да добавя периодично нови услуги и функционалности към Calumen Suite.

Коментар