ChatGPT получава достъп до интернет и външни подобрения

ChatGPT е на път да се превърне в универсална платформа с помощта на плъгини
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият интелект ChatGPT придоби изключителна популярност за кратко време. Но AI ботът страда от един сериозен проблем – не може да работи с актуални данни, тъй като се обучава на информация, получена от глобалната мрежа до септември 2021 г. Сега Microsoft в партньорство с OpenAI дава достъп на AI бота до данни в реално време.

ChatGPT използва търсачката Microsoft Bing, която от своя страна има собствен интегриран AI, подобен на ChatGPT. По време на тестове с търсене на нови носители на Оскар ботът не само преглежда тематични сайтове, но и сам „кликва”, за да отиде до необходимите източници на информация.

Въпреки че ChatGPT вече знае много за нашия свят, специални плъгини ще му предоставят допълнителна информация чрез достъп до хранилища, специфични за индустрията. Например, можете да получите данни за часовете на полетите и цените с помощта на плъгина Kayak, да извършите сложно математическо моделиране с помощта на Wolfram Alpha и т.н.

В AI системата също така е внедрена „пясъчна кутия” с разпределено дисково пространство, което позволява генериране и тестване на код в GhatGPT и качване на файлове на „трети страни”. Това помага за реализиране на новата функция – възможност за визуализиране. По-специално, ChatGPT може да се използва за решаване на задачи, свързани с визуализация, включително конвертиране на файлове от един формат в друг.

Възможно е в бъдеще ChatGPT да започне да решава по-сложни задачи като създаване на AI произведения на изкуството. Така, с течение на времето, изкуственият интелект на OpenAI може да се превърне в наистина универсална платформа, способна да генерира невероятно съдържание.

Коментар