AG325QZN/EU – голям, ултрабърз геймърски монитор

31,5-инчовият дисплей на AG325QZN/EU поддържа QHD резолюция 2560×1440
(снимка: AGON by AOC)

Нов модел от серията монитори за игри AGON 5 идва с 80-сантиметров (31,5-инчов) Fast VA панел и впечатляваща честота на опресняване от 240 Hz. Моделът AGON AG325QZN/EU се отличава още с високо контрастно съотношение 3000:1, дълбоки черни нюанси, богати цветове и DisplayHDR 400 сертификат.

AG325QZN /EU е способен на поразителни визуални ефекти, а бързата му реакция с до 1 милисекунда GtG време за реакция и 0,5 милисекунди MPRT показва, че е създаден от AGON by AOC за професионалистите и състезателите в гейминга.

Благодарение на внушителния си размер, AG325QZN/EU може да се използва в разнообразни ситуации – от големи гейминг станции или специални симулатори до игри в свободното време от удобството на дивана.

По принцип FPS играчите от електронните спортове предпочитат дисплеи с по-малък размер (27 инча или дори 24 инча), за да се съсредоточат по-добре върху цялото действие, случващо се наведнъж. Но в разнообразието от жанрове, покриващо електронните спортове и състезателните игри, 32-инчов дисплей е по-удачната инвестиция.

Всеки геймър може само да спечели от по-голям размер на дисплея, независимо от жанра – екшън и ролеви (RPG) игри, бойни игри, походови стратегически игри, игри в реално време или симулационни игри. По-големият размер дава ред предимства, като разкрива сложни детайли и потапя играча в действието.

31,5-инчовият дисплей на AG325QZN/EU предлага повече площ на екрана и същевременно запазва обичайното 16:9 съотношение, което прави приспособяването лесно за геймърите.

Ергономичната стойка с настройки осигурява удобство за всеки потребител
(снимка: AGON by AOC)

Новият монитор поддържа QHD резолюция (2560×1440) с идеалния баланс от богати, наситени детайли и високи кадрови честоти. В сравнение с 4K, например, съвременните графични процесори могат да постигнат 240 кадъра в секунда при QHD резолюция значително по-лесно в много случаи, което позволява на геймърите да се възползват веднага от високите честоти на опресняване.

Fast VA панелът на AG325QZN/EU предлага бързи времена за преход на пикселите (до 1 милисекунда GtG) и кратко време за светене на пикселите (0,5 милисекунди MPRT), с избор за различни нива на овърдрайв. Така геймърите могат да настроят фино реакцията на монитора, според техния вкус, за едно поглъщащо изживяване без призрачни изображения и замъглявания.

Поддръжката на Adaptive-Sync гарантира игра без накъсвания и замръзвания и на двете платформи. При мониторите с 60 Hz честота на опресняване потребителят вижда нов кадър на всеки 16 милисекунди. При мониторите с 240 Hz честота на опресняване като AG325QZN/EU това е намалено до само 4 милисекунди. С толкова кратко време между кадрите геймърите ще се почувстват по-свързани с играта, с реална възможност да реагират по-бързо на действията на опонентите си и в крайна сметка да спечелят състезанието.

Големият 31,5-инчов размер на дисплея предоставя изключителна производителност при ежедневните задачи. Голямата площ на екрана дава възможност на потребителите да отварят и работят с множество приложения едновременно.

Мониторът разполага с 4-портов USB 3.2 хъб за директно свързване на периферия
(снимка: AGON by AOC)

Благодарение на сертификата VESA DisplayHDR 400, с AG325QZN/EU видеоклиповете и игрите са в HDR режим. А с максимална яркост от 400 нита и широки ъгли на видимост (178/178°), мониторът е подходящ и за използване в ярко осветени вътрешни пространства. За повече подреденост, мониторът разполага с 4-портов USB 3.2 хъб, което позволява на потребителите да свързват периферни устройства директно към монитора.

Точно като другите модели от серията AGON 5, новият AG325QZN/EU се отличава с елегантен, ъгловат дизайн с много тънки рамки и здрава метална стойка. Ергономичната стойка с настройки за наклон (-5/23°), височина (150 mm), въртене (-20/20°) и завъртане (90°) осигурява удобство за всеки потребител във всяка ситуация.

AGON AG325QZN/EU се предлага на пазара у нас от март 2023 г. с препоръчителната цена на дребно от производителя 1133 лв. с включен ДДС.

Коментар