OnePlus и Oppo няма да напускат пазарите в Европа

Смарфоните OnePlus и Oppo ще останат на европейския пазар, уверяват компаниите
(снимка: CC0 Public Domain)

Напоследък бизнесът на OnePlus и Oppo в Европа изпитва известни проблеми, а патентен спор с Nokia доведе до значителен спад в продажбите на устройствата на двете марки в региона. На този фон се появиха информации, че компаниите може да напуснат пазарите в ЕС. Представители на OnePlus и Oppo обаче отрекоха слуховете.

По-рано медии писаха, че Oppo се готви да напусне пазарите в Германия и Великобритания. Въпреки интереса на европейците към смартфоните Oppo, възвръщаемостта на инвестициите на компанията в региона е ниска и производителят всъщност работи на загуба, отбелязва AndroidPolice.

Според медийни публикации, Oppo и OnePlus може да напуснат пазарите на много страни от ЕС, ограничавайки бизнеса си в Германия, Обединеното кралство, Франция и Холандия. Предполага се, че засега и двете марки ще останат в Испания, Швейцария, Италия и някои други страни, но това може да се промени в бъдеще.

Наскоро OnePlus и Oppo загубиха патентен спор с Nokia в Германия, в резултат на което двете марки вече не могат да рекламират своите продукти на пазара в най-голямата европейска икономика. Представители на китайските компании обаче отрекоха слуховете, че възнамеряват да напуснат европейските страни.

„OnePlus няма да напусне Европа и Обединеното кралство и поддържа стабилна дейност на местните пазари. OnePlus ще продължи да инвестира в Европа и да предлага все повече и повече иновативни продукти и решения на клиентите”, заяви говорител на OnePlus.

„Oppo и OnePlus се насочват към всички европейски пазари. Започнахме чудесно 2023 г. с някои успешни лансирания на продукти в Европа и имаме набор от бъдещи продукти за останалата част от годината. Както винаги, Oppo и OnePlus ще продължат да предоставят на потребителите иновативни продукти и най-добрите в класа си услуги”, допълни говорителят на OnePlus.

Коментар