Acronis подобрява сигурността с технология Intel TDT

Отделите за сигурност могат да работят по-ефективно, когато разчитат на интегрирани технологии (снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на решения за сигурност Acronis усъвършенства своите системи за киберпревенция срещу безфайлови атаки чрез използване на технологията Intel Threat Detection Technology (Intel TDT). Това засилва ролята на интегрираните графични процесори (GPU) на Intel за освобождаване на централните процесори (CPU) от дейностите по сканиране на паметта.

С еволюцията и разрастването на киберзаплахите, изследователите на Acronis наблюдават нови типове зловреден код и нови вектори на атаки към предприятията като полиморфни зловредни системи и безфайлови атаки. Много от заплахите използват подхода „само-в-паметта”, който може да е много труден за засичане. Технологията Intel TDT позволява на решенията за киберсигурност на Acronis да освободят изчислителни ресурси при сканиране на твърдите дискове и паметта, което води до подобрена производителност на системата.

Acronis установява, че като сканира всички процеси в системната памет на поддържаните CPU, технологията Intel TDT намалява натоварването на процесорите 2,4 пъти, като ги освобождава от тази работа и я пренасочва към интегрираните GPU.

Решението на Acronis комбинира цялостна киберзащита на база единен агент с Intel TDT. Това подобрение води до по-ниско натоварване на процесорите, което позволява по-голям изчислителен капацитет да бъде на разположение за продуктивна работа и за офис-софтуер, използван от крайните потребители, като в същото време операциите по сигурност, изискващи голям изчислителен ресурс, се изпълняват в интегрираните Intel GPU.

„Интегрирането на Intel TDT в решенията за киберзащита на Acronis е логична стъпка за посрещане на нуждите на нашите потребители”, каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. „През изминалата година ние забелязахме, че над 50% от засечените атаки са безфайлови. Използването на тази технология на Intel е постижение с фундаментално значение, тъй като ние продължаваме да оптимизираме и усъвършенстваме своята машина за справяне със зловредния код”.

Иновацията на Intel TDT ще бъде достъпна чрез решенията Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect, както и Acronis Cyber Protect Home Office. Потребители от всякакъв мащаб, разчитащи на Intel vPro, могат да изпълняват чести и високопроизводителни процедури по сканиране на паметта, подчерта Карла Родригес, вицепрезидент и генерален мениджър на дивизията за развитие на партньорската екосистема в Intel.

„Тъй като ИТ светът става все по-сложен и продължава своята миграция към облака, върху отделите за сигурност се стоварва все по-голям стрес, когато разчитат на слабо интегрирани технологии, създаващи сложност и непреднамерени „бели петна” в системите за сигурност”, коментира Майкъл Съби, вицепрезидент изследвания в сферата на сигурността и доверието в IDC.

Според скорошно проучване на IDC сред 1 015 професионалисти от областта на ИТ сигурността в Северна Америка, точно такъв е случаят при по-малките организации, които са по-слабо подготвени за ефективно боравене с различни продукти от множество доставчици – и които нямат удобството да са в силна позиция за преговаряне с множество доставчици. Затова е много по-вероятно те да възприемат подход на работа с интегрирани хардуер и софтуер с цел опазването на крайните устройства, допълни Майкъл Съби.

Внедрявайки интегрирано решение като  Acronis Cyber Protect Cloud, организациите могат да намалят времето, което екипите по сигурността прекарват в различни оперативни дейности, да понижат разходите за тренинг и да редуцират сложността в своите ИТ платформи, като намалят броя на инструментите, които управляват, и в крайна сметка насърчат бизнес-растежа.

Коментар