Компактна DVD-записвачка допълва малките лаптопи

Специфична ниша за външните оптични устройства ще търси производителят на сторидж продукти Transcend. Компанията пуска своята първа портативна CD/DVD записвачка.

Компактното устройство е насочено към собствениците на тънки и леки ноутбуци, както и на нетбуци, които в общия случай не включват оптично устройство.

Новата 8Х външна CD/DVD записвачка на Transcend ще допълни мобилния РС със своя дизайн и функционалност. Моделът изцяло се задвижва от USB порт и не се нуждае от допълнително захранване. Така мобилните потребители могат да правят оптични архиви на своите данни, да инсталират софтуер и да гледат филми където и да се намират.

Външното оптично устройство идва в комплект със софтуера за запис на медии CyberLink Power2Go и включва като бонус 30-дневна пробна версия на CyberLink MediaShow. Записвачката е преминала всички тестове за съвместимост с Windows 7.

Със скорости на запис 8X за DVD и 24X за CD дискове, плюс поддръжка на двуслойни DVD медии, устройството е добре позиционирано за един разширяващ се сегмент от РС пазара, считат от компанията.

Новите оптични устройства на Transcend вече са налични в дистрибуторския канал и могат да се поръчват у нас, съобщи Анна Табакова, търговски директор на дистрибутора Диджи Електроникс.

Коментар