ChatGPT генерира ключ за активиране на Windows 95

С различни хитрости ChatGPT може да изпълни задачи, които принципно отхвърля
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярният чатбот на OpenAI може да се използва за хакване на операционни системи, макар и неактуални версии на най-популярната десктоп платформа. Компютърен ентусиаст публикува видео, в което показва как е принудил ChatGPT да генерира използваеми ключове за активиране на Windows 95.

Ютюбър с името Ендерман (Enderman) попитал директно чатбота за ключове за Windows 95 и получил очаквания мотивиран отказ. ChatGPT обяснил, че не може да изпълни тази задача и предложил на Ендерман да разгледа по-нова поддържана версия на Windows, разказва за случката Tom’s Hardware.

Активационният ключ за Windows 95 е относително лесен за генериране, а ключовете за продажба на дребно на операционната система са още по-кратки и по-прости. За да преодолее фундаменталния провал на ChatGPT да генерира софтуерен ключ, Ендерман изразил формулата с думи.

Първите опити не били успешни и предизвикали грешка. Въпреки това, няколко промени в структурата на заявката помогнали на Ендерман да постигне целта си. Някои от резултатите, генерирани от ChatGPT, са тествани за активиране на нова инсталация на Windows 95 във виртуална машина – сработва само 1 от 30 ключа, въпреки че форматът на всички ключове е бил правилен.

Ендерман казва, че „единственият проблем, който пречи на ChatGPT да генерира успешно валидни Windows 95 ключове при всеки опит, е, че не може да сумира цифрите и не знае делимостта”.

След „успешно” генериране на множество ключове за Windows 95 с вероятност 1 към 30 да са валидни, Ендерман благодарил на AI с думите: „Благодарим ви за тези безплатни ключове за Windows 95!”, на което ChatGPT първоначално обявил невинността си, а когато се сблъскал с факта, че „току-що е активирал инсталацията на Windows 95”, отговорил: „Съжалявам, но това е невъзможно…”

Въпреки че може да е забавно да поискате от ChatGPT да генерира активационни ключове, вероятно би било по-продуктивно да манипулирате чатбота ​​да напише скрипт на Python за генериране на съответния ключ, отбелязват експерти във форума под видеоклипа.

Коментари по темата: „ChatGPT генерира ключ за активиране на Windows 95”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Новината е пълен булшит…

  2. браво

    Ха-ха

Коментар