Саша Безуханова удостоена с държавно отличие на Италия

Саша Безуханова, директор „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Централна и Източна Европа, беше удостоена с Ордена на Звездата на Италианската Солидарност. Високото държавно отличие връчи посланикът на Италия в страната ни Стефано Бенацо.

Орденът се присъжда на Саша Безуханова за изключителни заслуги в развитието на двустранните икономически отношения.

"Това е най-малкото признание, което мога да направя за големите постиженията на г-жа Саша Безуханова. Убеден съм, че хората, които отличаваме в юбилейната 130-годишнина от установяването на българо-италианските дипломатически отношения, са наистина със специални заслуги за развитието им”, заяви Стефано Бенацо.

„Приемам отличието като разпознаване както на моите усилия, така и на всички тези, които работиха за позиционирането на България като уважаван и доверен партньор в Италия и другите европейски държави”, каза от своя страна Саша Безуханова.

Другите двама носители на Ордена станаха директорът на Националната опера – Пламен Караталов и акад. Богдан Петрунов, директор на Националния център за заразни и паразитни болести, които бяха удостоени с отличието за приноса им в развитието на двустранните отношения в областите на културата и науката.

Почетната титла Командир на Ордена на Звездата на Италианската Солидарност носи Бойко Борисов, министър-председател на Република България.

Коментар