Интернет е бич за предприемачите

Предприемачите хвърлят луди пари за заплати, а срещу това служителите им се забавляват в интернет, вместо да работят.

Всеки втори служител в компаниите ползва интернет за неработни цели, установи проучване на Entensys.

Ежедневно, над 20% от офис работниците влизат в социални мрежи, блогове и лични сайтове. 29% пък посещават сайтове, които въобще не са свързани с работата им.

Сайтовете за компютри и интернет държат 14,10% от "неработните" посещения. Тези за икономика и бизнес пък интригуват 7,60% от служителите.

В машините за търсене си губят времето 7,30% от получаващите заплата в компаниите. На новините и уеб пощите се падат съответно по 6,70% и 4,80%.

Сайтове за развлечения и игри привличат едва 3,60% от прекарващите работното си време в офиса. Порното пък държи 2,90% от интереса на наетата аудитория, почти колкото и образователните сайтове – 2,40%.

За да се справят с проблема, предприемачите прибягват до жестоки ограничения на трафика, но и все по-често използват специален софтуер и хардуер за контрол над интернет ресурсите.

по темата: „Интернет е бич за предприемачите”

добавете коментар...

  1. Ghost

    Ами повечето висят постоянно в фейсбуук и нищо не правят. Само игрички. Ако беше в нормите да ще станат по продуктивни с известна доза развеселяване или разсейване. Но вече е някаква мания. Иначе тези които са ограничени има проксита да влизат в сайтове

  2. gad

    Айде стига глупости, естествено че ще ползват. Когато човек се разсейва от време на време с неща, несвързани с работния процес става по-продуктивен. Не напразно се препоръчва при работа с компютър по 15 минути почивка на един час, това не е само заради очите. Освен това дали ще си разгледаш фейсбука или ще изпушиш цигара – каква е разликата, ако не прекаляваш?

Коментар