Edge се сдоби с AI инструмент за създаване на изображения

Потребителите на Bing се сдобиха с модерна AI функция за изображения
(снимка: Microsoft)

Microsoft систематично внедрява AI функции във всичките си приложения и услуги. Наскоро компанията интегрира инструмент за създаване на изображения в браузъра Edge – това е Bing Image Creator, който вече е наличен в уеб версия.

Bing Image Creator излезе миналия месец като модифицирана версия на невронната мрежа DALL-E 2, способна да създава изображения по текстови описания. Услугата е достъпна за всички на bing.com/images/create и може да се активира също от Bing Smart Chat, но сега Microsoft добави тази възможност в своя браузър.

Според публикация в блога на Microsoft, „функцията ще помогне за създаване на изображения, които все още не съществуват” – това е възможно благодарение на използването на най-новите DALL-E модели от партньора OpenAI.

AI инструментът се появява като панел в страничната лента на браузъра. Bing Image Creator e полезно средство за бързо създаване на изображение за публикация в социална мрежа или дори за презентация с PowerPoint.

Новият панел на Edge като цяло работи по същия начин като уеб версията на Bing Image Creator, но има по-компактен интерфейс, за да се побере в страничната лента.

Функцията се включва с натискане на бутона (+) на панела и активиране на Image Creator – ако съответният ключ не се вижда, функцията ще се появи по-късно, тъй като пускането ѝ в световен мащаб става постепенно.

Наскоро се появи информация за намерението на Microsoft да използва алгоритми за изкуствен интелект Copilot в приложението OneNote. Така потребителите ще могат бързо да подготвят план за събитие или да направят резюме при поискване.

Коментар