Разработчик на игри жъне рекорди

Нов рекорд за трафик на сайт обяви разработчикът на видео игри BioWare, подразделение на Electronic Arts. С издаването на Dragon Age: Origins BioWare общността на сайта DragonAge.com и социалната мрежа Social.BioWare.com са нараснали до рекордните 5 милиона регистрирани потребители, привлечени от разговорите между фенове на култовата ролева игра.  

От 13 октомври тази година DragonAge.com се е превърнал в уеб сайта с най-висок трафик в мрежата на EA за 2009-та, в това число и на основния хъб EA.com, съобщи разпространителят на игри Пулсар.

Почитателите на Dragon Age са достигнали 30 хиляди на фен страницата на играта във Facebook от старта й през юни 2009 година, превръщайки се в най-бързо растящата собственост на EA в социалната мрежа.

Сайтът на предстоящата да излезе Mass Effect 2 е увеличил посещаемостта си с 33% след обявяването на колекционерското издание на 4 ноември и публикуването на видео с враговете в Mass Effect 2 на следващия ден. По тази причина BioWare преработиха страницата MassEffect.com, като направиха нов дизайн и по-лесна връзка със социалната мрежа на BioWare – Social.BioWare.com, където са регистрирани повече от 500 хиляди души за първите пет седмици от създаването й.

"Връзката, която установихме с нашите почитатели, е директна и лична. Това изключително общество ще ни помогне да подготвим сцената за старта на Mass Effect 2 на 26 януари”, заяви д-р Рей Музика – съосновател на BioWare и генерален мениджър на RPG/MMO Group в EA.

по темата: „Разработчик на игри жъне рекорди”

добавете коментар...

  1. gmitrev

    Нормално е, BioWare вадят най-добрите RPG-та в последно време. MassEffect не ми допада особено, но Dragon Age е страхотна.

Коментар