Видео софтуер ускорен 8 пъти с CUDA процесор

Популярното приложение за създаване на домашни видеоклипове muvee Reveal 8 постига до осемкратно ускорение при използване на CUDA-съвместими графични процесори Nvidia GeForce.

Потребителите могат да създават професионално изглеждащи домашни видеоклипове с помощта на muvee Reveal в рамките на едва няколко минути, като за целта е необходимо единствено да бъдат маркирани нужните снимки, видео съдържание и музика и да бъде избран стил.

Благодарение на патентованата технология за лицево разпознаване и за отчитане на движение, muvee Reveal автоматично избира най-подходящите сцени и синхронизира всичко с ритъма на музиката.

А потребителите, които разполагат с Nvidia CUDA-съвместими графични процесори, ще могат да обработват до 8 пъти по-бързо финалния клип, като в същото време централният процесор ще е свободен за ползване за други задачи.

"GPU изчисленията водят до революция при потребителското изживяване, що се отнася до използването на фото и видео приложения", заяви Майкъл Стийли, генерален мениджър за визуалните потребителски решения в Nvidia.

CUDA архитектурата позволява използване на широк набор от GPU изчислителни програмни езици и среди за разработка, вкл. Microsoft DirectCompute, OpenCL, CUDA C, CUDA Fortran и др.

Програмата muvee Reveal, оптимизирана за Nvidia CUDA архитектура, струва 79.95$. Пробна версия е достъпна за изтегляне безплатно от сайта на компанията.

Даунлоуд: muvee Reveal

Коментар