Антикризисна програма за безработни проектанти

Софтуер, обучение, сертификация и други ресурси на компанията ще помагат за разширяване на уменията и за подобряване на работоспособността

Безработни проектанти, архитекти и инженери ще могат да поддържат и развиват уменията си, за да останат конкурентоспособни, чрез програма за подпомагане на Autodesk. Компанията обяви Autodesk Assistance Programme, отчитайки влиянието на настоящите икономически предизвикателства и нуждите на засегнатите от рецесията специалисти.

Програмата ще осигури проектантски софтуер, обучение и ресурси, които да помогнат на съкратените професионалисти да подобрят и развият своите способности за работа с технологии за 3D проектиране, съобщи разработчикът.

В рамките на програмата се предлагат безплатни срочни студентски лицензи за софтуер, които ще осигурят на участниците възможност да изпробват нови продуктови версии, безплатно онлайн обучение плюс намалени такси за официални обучения и сертификации.

Инструментите и ресурсите от програмата за подпомагане на Autodesk ще бъдат достъпни чрез онлайн портала autodesk.co.uk/assistance, където потребителите могат да получат достъп до:

  • Безплатни софтуерни лицензи: 13-месечни студентски лицензи за AutoCAD, Autodesk Revit Architecture, Autodesk Inventor Professional, и/или AutoCAD Civil 3D. Достъпни са само за онлайн теглене.
  • Безплатно онлайн обучение при поискване, което е достъпно 24 часа на ден, 7 дни в седмицата.
  • По-ниски такси за официални обучения: много от партньорите на оторизираните от Autodesk центрове за обучение (ATC) предлагат обучения безплатно или на значително по-ниска цена, в зависимост от графика и достъпността.
  • Сертификация: подготовката и изпитите за получаване на сертификати са достъпни на цени с отстъпка чрез оторизираните от Autodesk центрове за обучение.
  • Безплатен онлайн достъп до Autodesk University – уебпортал с повече от 1,000 записани сесии.

Програмата за подпомагане на Autodesk е достъпна до 31 март 2010 г. и е отворена за всеки, който е работил в областта на архитектурата, строителството, проектирането или производството, но в момента е безработен.

Хората, които отговарят на изискванията, трябва да посетят www.autodesk.co.uk/assistance, да се регистрират и да кликнат върху бутона Training, за да намерят най-близкия до тях оторизиран център за обучение и сертификация.

Коментар