Класическите блогове вземат реванш на Twitter

Хитът в социалните мрежи, Twitter, започва да залязва. През октомври сайтът е бил посетен от 58,3 милиона микроблогъри, което е отстъпление със 100 хиляди спрямо предходния месец, по данни на comScore.

Спряган като убиец на класическите блогове, Twitter може и да не изпълни мисията си. В същото време, броят на "старомодните" блогове продължава да нараства.

За последния месец посещаемостта в блог хостинга WordPress.com се е увеличила с 10 милиона, достигайки 151,8 милиона посещения. Ръстът в Google Blogger е още по-голям – с около 18,2 милиона посетители. Общо на сайтовете на домейна Blogger.com през октомври са влезли 291,7 милиона души.

Публикация в TechCrunch.com прогнозира по-нататъшен спад в посещаемостта на Twitter, докато традиционните онлайн дневници отново ще се окажат на върха на популярността. Очевидно, хората предпочитат да изразяват своите мисли без каквито и да е ограничения в броя на символите.

Анализът има и своето слабо място – изнесените данни се отнасят до посещаемостта на самия сайт Twitter. Известно е обаче, че много микроблогъри пишат постове от мобилните си телефони, докато са в тоалетната или зад волана.

Коментар