Ryzen Z1 подобрява гейминга с ръчни PC конзоли

Процесорът AMD Ryzen Z1 стъпва на Zen 4 архитектура на ядрата и RDNA 3 графика
(снимка: AMD)

AMD обяви серия чипове Ryzen Z1 за ръчни РС гейминг конзоли. Моделите Ryzen Z1 и Ryzen Z1 Extreme предлагат силни игрови изживявания и безкомпромисен живот на батерията.

Новите чипове са базирани на Zen 4 архитектура на изчислителните ядра и RDNA 3 технология на графиката. AMD си партнира с Asus, за да пусне първото устройство от серията Ryzen Z1 с конзолата ROG Ally.

Снабдени с до 8 ядра и 16 нишки, процесорите от серия Ryzen Z1 се възползват от ефективността на архитектурата Zen 4, като осигуряват дълъг живот на батерията за наистина преносимо, високопроизводително игрово изживяване. С вградената графика, базирана на архитектура RDNA 3, геймърите ще имат силата да играят графично интензивни съвременни игри.

Потребителите могат да оптимизират своята игра с AMD Software: Adrenalin Edition, използвайки функции като Radeon Super Resolution, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening, Link и други технологии на AMD, които повишат производителността с увеличени кадрови честоти и отзивчивост на системите.

Всеки процесор от серия Ryzen Z1 поддържа USB4 за лесно свързване на новите външни устройства за съхранение и дисплеи, както и новите памети LPDDR5 и LPDDR5X с висока производителност и ниска латентност в игрите.

Asus ROG Ally е първата ръчна РС конзола, която се възползва от мощта на Ryzen Z1
(снимка: AMD)

Съвместими с Windows 11 и други операционни системи, устройствата, базирани на процесорите Ryzen Z1, поддържат пълната гама от приложения и игри за актуалната десктоп платформа. Геймърите ще имат достъп до стотици компютърни игри чрез Xbox Game Pass Ultimate (продава се отделно) и до техните библиотеки с игри.

Потребителите на устройства с Ryzen Z1 чипове, базирани на x86 архитектура и готови за Windows 11, ще имат и естествен достъп до популярните приложения за продуктивност.

Процесорите Ryzen Z1 ще бъдат достъпни първо в Asus ROG Ally. Наличността и цените на конзолата ще станат известни на 11 май т.г., уточниха от AMD.

Коментар