Microsoft добави платежна система в Teams

Платформата за сътрудничество Microsoft Teams се сдоби и със система за плащания
(снимка: Microsoft Tech Community)

Microsoft добави плащания към популярната корпоративна платформа за сътрудничество Teams. Сега малките и средни предприятия могат да събират плащания по време на срещи, класове, индивидуални сесии, уебинари и други мероприятия. В момента услугата е достъпна за предприемачи от САЩ и Канада.

Новата система, която ще позволи на компаниите да провеждат уебинари или частни сесии и да приемат плащания за тях, е подготвена от Microsoft в партньорство с услугите GoDaddy, PayPal и Stripe, което я прави безплатна за бизнес потребителите на Teams, съобщи The Verge.

Вече няма нужда бизнес лидерите да провеждат лична среща със счетоводител или да посещават уроци – всичко това може да се направи във виртуален формат. „Не съм сигурна, че някога отново ще се срещна лично със счетоводителя си”, казва Брена Робинсън, генерален мениджър на Microsoft 365 за малкия и среден бизнес.

„Осъзнахме, че може да не е необходимо да присъстваме лично на всички тези срещи”, допълва тя в коментар за новата функционалност на Teams.

Приложението за плащане в Microsoft Teams ще позволи на потребителите да проследяват получаването на пари или всички неуредени плащания по време на срещата, а на клиентите се предоставят няколко опции за плащане.

Stripe и PayPal вече са интегрирани в публична предварителна версия на Teams, като скоро ще се появи поддръжка и на плащания от GoDaddy. Приложението за плащания в Microsoft Teams може да бъде изтеглено от онлайн магазина Microsoft AppSource.

Коментар