Заловиха крадци на пари от банкомати

Патрул на столичното Пето РУМВР задържа двама младежи, част от схема за източване на пари. При задържането "картоиграчите" предложили на полицаите подкуп от 10 000 лева, съобщи МВР.

Заловените са 19-годишният Д.С, известен на полицията за притежаване на наркотици и хулиганство, и 23-годишният В.С., познат на служителите на реда за грабежи. Двамата са пътували с лек автомобил "Фолксваген", когато били спрени за проверка.

В колата са намерени осем пластики на дебитни карти и още една при обиска на В.С. Полицаите открили 1500 лв. в "жабката" на колата. Отделно Д.С. носел в себе си 600 лв., а В.С. – 400 лв.

Младежите предложили общата сума на патрула, за да ги пусне. При отказа от страна на униформените, двете момчета вдигнали "мизата" на 10 000 лв., които да донесат, след като бъдат пуснати.

В хода на разследването, в което се включили и криминалисти от СДВР, е установено, че малко преди да бъдат задържани, Д.С. и В.С. са източили чрез няколко транзакции пари от два банкомата на бул. "Васил Левски", обслужвани от различни банки.

В момента се изяснява съпричастността на задържаните към извършване и на други незаконни транзакции на територията на столицата. Материалите по случая са докладвани в СГП с предложение за повдигане на обвинение за престъпление по чл. 304 и чл. 249 от Наказателния кодекс и налагане на мярка за задържане под стража за 72 часа.

Коментар