Увеличават се „дезертьорите” от Android смартфони към iPhone

Около 15% от купувачите на iPhone в САЩ през последната година идват от света на Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Ново проучване на изследователския център CIRP показва колко потребители на смартфони с Android са преминали към iPhone през последните 12 месеца в САЩ. Броят им в периода от април 2022 г. до март 2023 г. е рекордно голям за последните пет години.

Според данните на CIRP, средната цена на iPhone в САЩ също достига рекордна стойност от $1000. Резултатите от новия доклад са още един оптимистичен сигнал за Apple, която успешно изтласква смартфоните с Android от пазара в Северна Америка, отбелязва 9to5Mac.

15% от купувачите на нови iPhone са „дезертьори” от смартфони с операционна система Android – това е увеличение от 4 процентни пункта спрямо миналата година и 5% спрямо 2021 и 2020 г. В същото време 2% от новите собственици на iPhone казват, че са преминали към айфон от обикновен телефон, от друга платформа или, че iOS е станала първата им мобилна платформа. Останалите 83% от купувачите посочват, че и преди са имали iPhone.

За последен път 15% от купувачите на iPhone бяха бивши потребители на Android през 2018 г. Най-високото ниво на „дезертьори” е регистрирано през 2016 г., когато 21% от купувачите на iOS устройства дойдоха от света на Android.

Двете операционни системи са достигнали ниво на зрялост и паритет в качеството и функционалността, отбелязват експертите. Въпреки това Apple има някои изключителни приложения. Там, където пазарният дял на iPhone е нисък, компанията има планове за насърчаване на масовия преход от Android към iOS, заяви наскоро финансовият директор на Apple – Лука Маестри.

CIRP възнамерява да разбере какво точно влияе върху решението на купувачите да сменят платформата и ще разкрие подробности в следващия си доклад.

Коментари по темата: „Увеличават се „дезертьорите” от Android смартфони към iPhone”

добавете коментар...

  1. Петко

    Самия факт че нямаха флаш и половината сайтове не работеха беше пълен смях. Това което мога да направя с андроид на самсунг, епъл просто няма как да го направят

  2. John

    Съгласен! И аз преди 6 години минах на андроид и съм 100 пъти по доволен.

  3. Владислав

    Новите поколения не ползват компютри, а само телефони. Чат чат и таблети. За това не им трябва облачна система. За това не им е от значение ОС-то. А, американците си ползват SMS-и и MMS-и, и видео разговори през продукти на другият софтуерен гигант. Ако трябва да си купиш телефон 1000 $, таблет 1500 $ и компютър 2500 $ за да се възползваш от iOS пълноценно, бая ще се замислиш. При Android можеш да го направиш за около 1500 $ всичко.

  4. ^^©∆@

    Всеки има право да мечтае!
    Дори и хората в САЩисия!
    Докато я има…

  5. flashko

    За мен статията е заблуждаваща. Когато човек я чете остава с впечатлението, че в САЩ потребителите на Андроид са изчезващ вид обаче според тази

    “https://www.statista.com/statistics/1045192/share-of-mobile-operating-systems-in-north-america-by-month/”

    графика през последните 5 години има съвсем малки флуктуации и по-скоро съществува паритет м/у 2-те ОС.

  6. Да

    Да преминеш от андроид на айфон ,чист мазохизъм.

  7. Анонимен

    Аз минах от айфон към андроид и съм много по-доволен.

Коментар