OpenAI пусна безплатно ChatGPT приложение за iOS

ChatGPT набира популярност с пускане на мобилна версия на AI бота за iOS
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на софтуер с изкуствен интелект OpenAI най-накрая пусна безплатно приложение с интегриран бот ChatGPT в магазина Apple App Store, засега само за потребителите в САЩ.

Приложението поддържа гласово въвеждане, благодарение на модела за разпознаване на реч Whisper AI, и може да синхронизира историята на чатовете с уеб версията на бота.

OpenAI кани всички да тестват ChatGPT, представен публично през ноември миналата година. Софтуерът е подобрен и доста подходящ за генериране на идеи, писане на текстове, съставяне на резюмета на материали, получаване на съвети по различни въпроси и дори форматиране и обработка на текстове.

Освен това AI ботът може да се използва за образователни цели – ако се доверите на точността на отговорите на системата, която все още често търпи провали, отбелязва Arstechnica.

Както при уебсайта на ChatGPT, потребителите трябва да влязат с акаунт в OpenAI. Обработката на заявката се извършва извън смартфона, на сървър на компанията, така че е необходима интернет връзка.

Абонатите на ChatGPT Plus получават същата разширена функционалност като уеб версията – достъп до езиковия модел GPT-4, ранен достъп до нови функции и по-бързи отговори на запитвания.

Предварителните експерименти показват, че ChatGPT за iOS е просто, но функционално приложение, което е много по-удобно за използване на смартфон, отколкото уеб версията в мобилен браузър. Системата за гласово разпознаване често дава съобщения за грешка, но това може да се дължи на претоварване на сървърите на ранния етап от тестването и вероятно проблемите скоро ще бъдат решени.

Въпреки че в момента приложението е официално достъпно само в САЩ, то ще стане налично за използване в други страни през следващите седмици, а отзивите ще помогнат за подобряване на софтуера.

Междувременно OpenAI потвърди плановете си да пусне „скоро” приложение ChatGPT за Android, което ще направи AI инструмента още по-популярен.

Даунлоуд: ChatGPT за iOS

Коментар